Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jere Uronen lunasti paikkansa Belgiassa – "Ei päivääkään ikävä takaisin Ruotsiin"

Jere Uronen siirtyi tammikuussa Ruotsista Belgiaan, eikä ole joutunut katumaan päätöstään. Keskiviikkoiltana Huuhkajapuolustaja pamautti ensimmäisen maalinsa Genkille sarjaottelussa kärkijoukkuetta vastaan.

urheilu
Jere Uronen
Jere UronenAOP

Jere Uronen ehti pelata Ruotsin pääsarjassa Helsingborgin riveissä neljä vuotta ennen tammikuista siirtoaan Belgiaan. Avauksen paikka Genkissä ei auennut heti, mutta nyt hän on sen ryövännyt. Tilillä on neljä peliä ja avausmaali.

- Minulla ei ole ollut päivääkään ikävä takaisin Ruotsiin. Huomasin ensimmäisestä päivästä lähtien, että tein oikean valinnan. Pärjään täällä hyvin, kun luotan omaan juttuuni ja teen joka päivä töitä. Koen, että olen kehittynyt täällä pelkästään treeneissä enemmän kuin Ruotsissa koko viime kautena, Uronen lataa.

"Olen tehnyt hienompiakin"

Genk on voittanut viimeisestä viidestä pelistään neljä maalierolla 14-5. Joukkue on kivunnut ylemmässä jatkosarjassa sijalle neljä, joka oikeuttaisi Eurooppa-liigan play off -paikkaan. Pronssille on piste ja kärkeen viisi. Pelejä Urosen joukoilla on edessä vielä kuusi.

Keskiviikkona Genk voitti sarjakärki Club Brüggen 4-2 Urosen iskettyä 4-0-maalin komealla laukauksella 16-rajan kohdalta.

- Koskaan ei voi sanoa, että maalinteko on helppoa, mutta olemme pelanneet viime aikoina aivan älyttömän hyvin varsinkin kotona. Jos stadion ei ollut eilen aivan täynnä, niin ainakin 96 prosenttisesti. Oli iso plussa tehdä itse maali, vaikka en minä niitä niin paljon mieti.

- Jos se ei ottanut kimmoketta kenestäkään, oli se hieno maali. Jos taas otti, niin ei se sitten ollut erikoinen. Olen tehnyt hienompiakin, mutta peli oli upea, Uronen nauraa.

Voisiko olla mestareiksi?

Belgian pääsarjassa eletään ratkaisun hetkiä. Kolmantena ja toisena etenevät Gent ja Anderlecht kohtaavat tänään torstaina. Urosen Genk kohtaa Gentin sunnuntaina kotikentällään.

- Lähdemme hakemaan kolmea pistettä. Me isot joukkueet tulemme vielä pelaamaan ristiin. Varsinkin jos pelaamme kotona näin hyvin ja saamme pisteitä, on meillä saumat vaikka kuinka korkealle.

- Meistä ei puhuttu juuri ollenkaan ennen kevättä. Nyt ihmiset jo kyselevät, voisiko meistä olla mestareiksi. Altavastaajan rooli kuitenkin sopii meille. Omat pelini ovat menneet todella kivasti ja olen nauttinut jalkapallosta. Kaikki muutkin ovat olleet tyytyväisiä. Haluan vain jatkaa samaa rataa, Uronen toteaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat