Suora

  • Taitoluistelun MM: naisten lyhytohjelma
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu

Suomelle olympiapaikka rytmisessä voimistelussa!

Ekaterina Volkova varmisti itselleen olympiapaikan Rioon. Suomi hakee vielä joukkuepaikkaa.

urheilu
Ekaterina Volkova.
AOP

Rytmisen voimistelun yksilöiden viimeiset olympiapaikat on karsittu perjantain vastaisena yönä Brasiliassa. Suomen Ekaterina "Katja" Volkova sijoittui karsinnoissa sijalle 4./23. yhteispisteillä 67,116 varmistaen täten itselleen ja Suomelle olympiapaikan Rioon.

- Vaikea uskoa, että olympiapaikka on nyt minun. Tämä oli urani vaikein kilpailu tähän asti. Jännitti kauheasti ja kilpailu oli pidempi kuin yleensä, mutta taistelin loppuun asti. Olen kokonaisuuteen todella tyytyväinen, vaikka pieniä virheitä tulikin, Volkova kommentoi karsintojen jälkeen.

Volkovan neliottelu sujui alusta asti mallikkaasti. Volkova aloitti vahvasti pallolla pistein 17,000 ja vanteella 16,900. Nauhassa heitto oli mennä pitkäksi, mutta Volkova venyi kiinniottoon, jolloin vain nauha ylitti rajan. Vähennyksestä (0,30) huolimatta pisteet 16,600. Volkova piti kotikatsomon jännityksessä loppuun asti. Keiloilla tapahtui pieni pudotus, mutta pisteet 16,616 riittivät yhteispisteisiin, joilla Rion olympiapaikka tuli lunastettua.

Heinäkuussa 19 vuotta täyttävä Volkova on syksyn MM-kilpailujen jälkeen keskittynyt täysin olympiakarsintoihin. Volkova laittoi lukio-opintonsa jäähylle ja muutti kotoaan Kisakallion urheiluopistoon mahdollistaakseen sataprosenttisen valmistautumisen Rion olympiakarsintoihin. Valinnat osoittautuivat oikeiksi.

- Me olemme valmentajani Larisa Grjadunovan kanssa tehneet todella kovaa ja hyvää työtä. Paikka tuntuu todellakin ansaitulta. Nyt jatketaan kovaa treeniä, että myös elokuussa Rion olympialaissa menisi hyvin.

Volkova voimisteli itsensä olympiapaikan lisäksi myös karsintojen kymmenen parhaan mukana ottelufinaaliin, joka voimistellaan perjantaina. Finaalituloksilla ei ole enää vaikutusta olympiapaikkoihin.

Suomalaisista toinen olympiapaikkaa tavoitellut voimistelija Jouki Tikkanen sijoittui olympiakarsinnoissa sijalle 14 pisteillä 64,624. Tikkasen välinekohtaiset pisteet olivat: pallo 16,275, vanne 16,566, nauha 16,033 ja keilat 15,750.

Suomi hakee vielä joukkuepaikkaa

Perjantaina ratkeaa rytmisen voimistelun joukkueiden viimeiset edustuspaikat. Suomi on kuuden muun maan mukana tavoittelemassa kolmea viimeistä joukkuepaikkaa Rioon. Joukkuekilpailu käydään perjantaina klo 17.00 alkaen Suomen aikaa.

Suomen joukkueessa perjantaina voimistelevat Voimistelu- ja Urheiluseura Elisen ja Elise-Järvenpään Riikka Kangas, Aino Purje, Kati Rantsi, Sonja Kokkonen ja Iina Linna.

Rytminen voimistelu on ollut olympialaji vuodesta 1984 lähtien. Suomella on viimeksi ollut olympiaedustaja rytmisestä voimistelussa vuonna 2000 Sydneyssä, jossa voimisteli Heini Lautala.

Lähteet: Voimisteluliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat