Kaksi isoa virhettä rokotti – rytmisen voimistelun joukkue jäi niukasti olympiapaikasta

Suomen rytmisen voimistelun joukkue jäi viimeisenä joukkueena Rion olympiakisoista.

urheilu
Suomen rytmisen voimistelun joukkue
Tapio Ahonen / Voimisteluliitto

Suomen rytmisen voimistelun joukkue sijoittui Riossa olympiakarsinnassa neljänneksi, kun olympiapaikkoja oli jaossa kolme. Olympiapaikat menivät Sakalle, Uzbekistanille ja Kreikalle. 31,400 pistettä kerännyt Suomi hävisi viimeisen paikan vieneelle Kreikalle 0,582 pistettä.

Taistelu olympiapaikoista oli äärimmäisen tiukka, eikä Suomi pystynyt puhtaisiin suorituksiin. Nauhaohjelmassa tapahtui pudotus ja keila-vanne-ohjelmassa tuli myös virhe.

- Minua luonnollisesti harmittaa voimistelijoiden puolesta todella paljon. Meillä oli laadukasta voimistelua kanveesilla, mutta pudotukset tulivat valitettavasti helpoissa kohdissa. Tämän tasoisissa kilpailuissa virheitä ei saa tehdä, mutta tänään niitä valitettavasti tuli, joukkueen päävalmentaja Laura Ahonen kommentoi liiton tiedotteessa.

Rytmisen voimistelun joukkueet ovat kilpailleet olympialaissa vuodesta 1996 lähtien, mutta Suomella joukkue osallistui olympiakarsintoihin vasta ensimmäisen kerran. Suomen joukkueessa perjantaina voimistelevat Riikka Kangas, Aino Purje, Kati Rantsi, Sonja Kokkonen ja Iina Linna.

Suomi saavutti Rion olympiakisoihin kaksi paikkaa voimisteluun. Ekaterina "Katja" Volkova saavutti 16 vuoden tauon jälkeen Suomelle paikan rytmiseen voimisteluun. Oskar Kirmes taas toi 44 vuoden tauon jälkeen Suomelle paikan miesten telinevoimisteluun.

Lähteet: Voimisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat