Mikko Ilosella vahva kisa Kiinassa

Mikko Ilonen on jaetulla sijalla 13 Shenzhenin kilpailussa. Sijoitus saattaa vielä hieman muuttua, sillä kärkiryhmät pelaavat kierroksena loppuun vasta maanantaiaamuna.

Kuva: EPA

Mikko Ilonen (72-70-68-70,-8) jatkoi päätöspäivänä nousuaan golfin Euroopan kiertueen kilpailussa Shenzhenissä Kiinassa.

Ilonen nousi jaetulle sijaluvulle 13. Sijoitus saattaa vielä hivenen muuttua maanantaina aamulla, jolloin kärkiryhmät pelaavat viimeiset reikänsä.Aiempien päivien tapaan myös sunnuntaina ukkostauko viivästytti kisan etenemistä.

Ilosen eroa kisaa johtaviin kolmeen pelaajaan on kuusi lyöntiä. Shenzhenin kilpailu on jo kauden viides, jossa lahtelainen häviää voittajalle vain 6-9 lyöntiä. Vaikka top-10 sijoituksia ei vielä ole tullut, Ilonen on kolkutellut kärjen kannoilla hyvin tiiviisti.

- Päätöspäivänä olo tuntui kauhealta, oli voimaton olo kropassa. Jouduin rutistamaan jokaista lyöntiä. Melkein toivoin, että ukkostauko olisi siirtänyt loppureikäni maanantaille, tauon jälkeen kuusi reikää mainiosti yksi alle pelannut Ilonen kertoi tuntemuksistaan.

Maanantaina Ilosella on vuorossa matkustus-ja lepopäivä. Valmistautuminen Pekingin China Openiin käynnistyy tiistaina.