Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MM-rallin yllätysvoittajaa kartturoi "puolisuomalainen" ammattimies - viettää paljon aikaa Keiteleen-mökillään

Hayden Paddon on rallin MM-sarjan uusin osakilpailuvoittaja. Viimeisellä erikoiskokeella mies kukisti hallitsevan maailmanmestarin Sébastien Ogierin murskaluvuin.

urheilu
John Kennard.
Suomen-ystävä. Uusiseelantilaisen Hayden Paddonin kartanlukija John Kennard (oik.) viettää paljon aikaa Keiteleen-mökillään MM-rallien välillä.Miika Wuorela.

Paddonin johtoasema sunnuntain erikoiskokeilla oli syöpynyt ennen kisan viimeisenä ajettua 16,32-kilometristä Power Stagea vain 2,6 sekuntiin.

Raivoisasti hyökännyt Ogier oli ottanut Paddonia kiinni 27,1 sekuntia, ja näytti vahvasti siltä, että ranskalainen myös ohittaa Paddonin kisan viimeisillä kilometreillä.

Toisin kuitenkin kävi. Paddon toi Hyundaitaan hurjaa vauhtia ja nitisti Ogierin peräti 11,2 sekunnilla. Argentiinan osakilpailu oli 51. MM-osakilpailu, johon Paddon osallistui.

Ensimmäisen MM-osakilpailuvoittonsa napannut Paddon oli haltioitunut suorituksestaan. Miehen voittomarginaali 18 ajetun erikoiskokeen jälkeen oli lopulta 14,3 sekuntia.

- Uskomatonta. Ajoin renkaani riekaleiksi lopputaistelussa. Paljon töitä on tehty tämän eteen, ja lisää on vielä odotettavissa, Paddon tuuletti.

Ogier jäi kuin seisomaan, kun kuluvan viikon keskiviikkona 29 vuotta täyttänyt Paddon laittoi tuulemaan. Paddon tunnetaan ahkerana kuljettajana, joka paneutuu lajinsa haasteisiin suurella intensiteetillä.

Niin myös Argentiinan rallin ratkaisuerikoiskokeisiin, joita mies opetteli mm. auton sisältä kuvattujen videoiden avulla.

- En meinaa oikein uskoa tätä. Valmistauduin tälle erikoiskokeelle kolme viikkoa. Aiemmin tällaiset kapeat ja mutkikkaat tiet eivät ole sopineet minulle. En uskonut meillä olevan mahdollisuutta tänään.

- Voitamme vielä paljon tällä autolla, Paddon lupasi.

Uusiseelantilaisen kartanlukijana toimiva John Kennard on 57-vuotias ammattikartanlukija, joka jo vuosia sitten ihastui Suomen luontoon. Mies lentääkin avovaimonsa Satu Lappalaisen kanssa usein Uuden-Seelannin ja Suomen väliä.

Suomessa pariskunta viettää aikaa rennosti Keiteleen-mökillään, ja Uudessa-Seelannissa odottavat vastaavasti viinitilan työt.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat