1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruotsissakin hehkutetaan Puljujärveä: Kuin NHL-pelaaja jo 17-vuotiaana

Aftonbladetin kiekkoasiantuntijan mukaan jääkiekon ystävät eivät voi kuin nauttia Puljujärven pelistä.

Kuva: Tomi Hänninen

Jesse Puljujärvi kerää suurimman huomion länsinaapurin lehdistössä, kun siellä kirjoitetaan jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-finaalista. Esimerkiksi Aftonbladetin kiekkoasiantuntija Jonas Andersson sanoo, että Puljujärvi esiintyi turnauksessa kuin NHL-pelaaja tai muuten kokenut pelimies, vaikka ikää on vasta 17 vuotta.

- Näimme sen jo alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, hän ei ole samanlainen pelaaja kuin muut. Hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi myös silloin. Jääkiekon ystävät eivät voi kuin nauttia hänen pelistään, vaikka se ruotsalaisena onkin vaikeaa, Andersson sanoi Aftonbladetille.

Aftonbladetissa nostettiin esiin myös toinen suomalaispelaaja – ruotsalaiselle kiekkoyleisölle tuttu Kristian Vesalainen. Puljujärven kahden MM-kullan lisäksi jutussa muistutettiin, että 16-vuotias Frölundan pelaaja pääsi kauden aikana juhlimaan neljää voittoa: CHL-mestaruutta, Ruotsin mestaruutta niin Frölundan alle 18-vuotiaiden joukkueessa kuin edustusjoukkueen riveissä sekä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Finaalipelissä Vesalainen jäi pisteittä mutta iski MM-turnauksessa tehot 2+4.

Tappio jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa oli Ruotsille jo kuudes – maa ei ole kertaakaan juhlinut alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta.