Suora

  • Maailmanmestari Tuuve Häkkisen on pakko luottaa siihen, että joukkuekaverit ottavat kopin: "Ei cheerleadingiä voi harrastaa, jos pelkää loukkaantuvansa"
  • Urheiluruutu

Arkistojen kätköistä: Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela pamautti olympiakultaa vuonna 2008

Trap-ammunnan konkari Satu Mäkelä-Nummela saavutti ensimmäisen MM-mitalinsa jo vuonna 1995. Koko kansan tietoisuuteen ampuja kuitenkin pamahti toden teolla vuonna 2008, kun hän toi Suomelle kultamitalin kesäolympialaisista kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

trap (ammunta)
Rion olympialaiset: Arkistoista: Rio-ampuja Satu Mäkelä-Nummelan huikea olympiavuosi 2008
Rion olympialaiset: Arkistoista: Rio-ampuja Satu Mäkelä-Nummelan huikea olympiavuosi 2008

Kaikki lähetykset, uutiset, aikataulut ja kuumimmat videot löydät Yle Urheilun Rio 2016 -kisaoppaasta.

Orimattilalainen kahvilatyöntekijä Satu Mäkelä-Nummela ampui olympiakultaa Pekingin olympialaisissa vuonna 2008. Toistaiseksi hän on edelleenkin viimeisin kesäolympialaissa kultaa voittanut suomalainen. Kaiken kaikkiaan hän on vasta neljäs olympiakultaa voittanut suomalaisnainen.

Yle Urheilu tiedusteli mitalikakkua mutustelevalta, vuonna 1970 syntyneeltä huippuampujalta, miten mitali muuttaa tämän elämää.

– Eipä se oikein muuta, kotitöitä teen, kun kotiin menen. Siellä perhe jo odottaa ja töihin pitäisi taas syksyllä mennä, rempseästä tyylistään tunnettu urheilija jutusteli.

Kotona odotti myös aviomies ja valmentaja Matti Nummela, joka itsekin on edustanut Suomea olympialaisissa niin ikään trapissa.

Olisi varmaan ollut hienompaa itse voittaa, mutta on se häijyn hienoa näinkin.

Aviomies, trap-ampuja Matti Nummela, 2008.

– Olisi varmaan ollut hienompaa itse voittaa, mutta on se häijyn hienoa näinkin, Nummela naureskelee Yle Urheilun haastattelussa vuonna 2008.

Mäkelä-Nummelan työpaikalla, Orimattilassa sijaitsevalla huoltoasemalla nostettiin liput salkoon, tunnustuksia sateli ja urheilija valittiin myös vuoden 2008 urheilijaksi.

Mäkelä-Nummela voitti trapin maailmancupin vuonna 2015 Kyproksella ja varmisti Suomelle maapaikan Rion olympiakisoihin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat