Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu

Jokereilta kova kiinnitys: Leijona Sakari Salminen riveihin

Moninkertainen Suomen maajoukkueen jäsen oli mukana muun muassa Sotshin olympiajoukkueessa.

urheilu
Sakari Salminen
Tomi Hänninen

Hyökkääjä Sakari Salminen on KHL-joukkue Jokereiden uusin vahvistus. 27-vuotias Salminen pelasi viime kaudella Sveitsin liigan Fribourgissa ja Ruotsin Växjössä, joka eteni SHL:n pudotuspeleissä välieriin saakka.

Salminen on ennen kaikkea Leijonista tuttu. Salmisen maajoukkuedebyytti oli kaudella 2011–12, ensimmäiset MM-kisat seuraavalla kaudella ja olympiajoukkue-edustus viime talvikisoissa Sotshissa 2014. Hyökkääjän pisteet Leijona-paidassa ovat 13+11=24 kaikkiaan 48 ottelussa. Suomessa Salminen on kiekkoillut Ässille ja KalPalle.

– Hetken tässä on ehtinyt olla ulkomailla, mutta nyt pääsee joukkueeseen, jossa suurin osa pelaajista on suomalaisia. Kasassa on huippujoukkue, paljon entuudestaan tuttuja kavereita ja loistavia pelaajia, Salminen kommentoi helsinkiläisseuran verkkosivuilla.

Jokerit tiedotti perjantaina myös sopimuksesta Tanskasta tulevan puolustaja Oliver Lauridsenin kanssa. Salmisen ikätoveri Lauridsen edusti tämän kauden Ruotsissa Frölundaa, joka voitti sekä Ruotsin mestaruuden että Mestareiden liigan CHL:n.

Päivää aiemmin torstaina Jokerit kertoi kiinnittäneensä Michael Keräsen, jonka viime kausi kului Minnesota Wildin organisaatiossa. Koko kolmikon sopimukset Jokereihin ovat kaksivuotisia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat