Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kommentti: Onko Leppävuoresta kurssin kääntäjäksi?

Antti Leppävuoren valinta ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi oli yllätys. Kokeneen hiihtomiehen on otettava homma haltuun nopeasti ja jämäkästi, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Eskola.

urheilu
Antti Leppävuori
Antti LeppävuoriJarno Kuusinen / AOP

Antti Leppävuoren rooli lajin suurimman suomalaistähden saavuttamiin tuloksiin jää pieneksi. Kaisa Mäkäräisen taso pysyy korkealla hänen kilpauransa loppuun saakka, eli seuraavat kaksi kautta. Mäkäräisen lajitaito ja rutiini ovat sitä luokkaa, että hän kilpailee kärkitasolla, oli päävalmentaja kuka tahansa.

Leppävuoren tärkein tehtävä on rakentaa sellainen pohja, josta laji voi jatkossa ponnistaa lähemmäs maailman kärkeä. Tehtävä on pahuksen hankala. Ampumahiihdon ytimen ulkopuolelta tuleva Leppävuori on toki osaava ja taitava valmentaja, mutta hän tarvitsee avukseen valmentajan, joka taitaa lajin niksit. Käytännössä ampumisen ekspertin.

Kaisa Mäkäräistä ja Mari Laukkasta lukuun ottamatta maajoukkueurheilijat jäävät pahasti hiihtovauhdissa verrattaessa maailman valioihin. Leppävuoren valintaa tukee hänen vahva hiihto-osaamisensa. Maailmancupin pistesijoille ja mieluusti 20 parhaan joukkoon yltäminen säännöllisesti vaatisi hiihtovauhdin nostamista lähelle Suomen parhaiden maastohiihtäjien tasoa. Leppävuoren kannattaakin pohtia tiivimpää yhteistyötä hiihtomaajoukkueen kanssa.

Maajoukkueryhmät ja leiritykset pitää lyödä lukkoon nopeasti. Urheilijoiden nykyinen sitoutuminen ja työmäärä eivät riitä. Leppävuori tulee huomaamaan jo ensimmäisillä leireillä, että tämän maajoukkueen kanssa toiminta on eri luokkaa kuin aikoinaan Myllylän, Isometsän ja Kirvesniemen kanssa. Miten Leppävuori siihen reagoi?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat