Huippu-uimari Matti Mattssonin huima muodonmuutos

Rion olympiakisoihin valittu uimari Matti Mattsson muutti ruokavaliotaan ja pudotti painoaan 12 kiloa.

Matti Mattsson vuonna 2014 Kuva: Tomi Hänninen
Kuva: Pekka Viinikka

TAMPERE. Matti Mattssonin kävely on Tampereen uimahallissa kevyen näköistä. Porilaisuimarin ulkonäkö on kokenut muutoksen, sillä kropasta on sulanut painoa reilut 10 kiloa.

Matti Mattsson naurahtaa, kun puhe siirtyy haastattelussa kysymykseen, onko häntä pidetty nälässä.

- Heh, ei ole pidetty, vaan Olli Ilanderin kanssa tehtiin suunnitelma ja muutettiin ruokavalioni. Se on toiminut ja kroppa jaksaa nyt huomattavasti paremmin, terävä ja rento fiilis kokoajan.

Mattson kuuluu Suomen joukkueeseen, joka matkustaa toukokuussa Lontooseen pitkien ratojen EM-kisoihin. Päätähtäin on Rion ensi kesän olympiakisoissa.

- EM-kisoihin otetaan pohjalle keveämpi treenijakso ja siellä pyritään kilpailemaan hyvällä tekniikalla. Siellä on jo kovat aikatavoitteet, mutta paras kunto ajoitetaan Rion olympiakisoihin elokuussa.

Harjoituskaudella on haettu potkua tuttuihin asioihin, joiden eteen on viime vuosina työskennelty päämatkalla, 200 metrin rintauinnissa.

- Heikkous on ollut kolmas viisikymppinen, sitä on pyritty parantamaan, jotta se on tarpeeksi kova. Tietysti aina käännöksiin pitää kiinnittää huomiota. Teknisesti uinti on tällä hetkellä toiminut, miettii Matti Mattsson ja kiiruhtaa päivän viimeiseen harjoitukseen maajoukkueleirillä.