Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

Ruskola ja Cedercreutz tarrasivat kiinni olympiapaikkaan - lopullinen varmistus lähipäivinä

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz voittivat Suomen sisäisen olympiakarsinnan purjehduksen 49er FX -luokassa.

urheilu
Noora Ruskola (vas.) ja Camilla Cedercreutz.
Noora Ruskola (vas.) ja Camilla Cedercreutz.Vesa Koivunen/SPV

Suomalaisten 49er FX -venekuntien maansisäinen olympiaedustajakarsinta päättyi alustavien tulosten mukaan Noora Ruskolan ja Camilla Cedercreutzin voittoon. He sijoittuivat karsintakilpailuksi määritellyssä Hyères’in maailmancupissa 13:nneksi ja Sinem Kurtbay/Silja Kanerva 18:nneksi. Pisteissä eroa oli 18.

- Lopullinen valinta varmistunee vappupäivänä juteltuani molempien tiimien kanssa ja Olympiakomitean vahvistettua edustajat Rioon. Se, että Suomi lähettää edustajat 49er FX:ään on jo vahvistettu OK:n hallituksessa, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

- Olemme todella innoissamme tästä, vaikka emme ole vielä täysin ymmärtäneet, mitä olemme saavuttaneet. Karsintakilpailu oli todella tiukka, mutta selvisimme hyvin paineista. Meillä on ollut huipputreenikumppanit eli Silja ja Sinem rinnallamme. Ei tästä olisi tullut mitään ilman heidän sparraustaan, Noora Ruskola kiitteli.

Kurtbay-Kanerva oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen.

- Tämä ei mennyt meiltä suunnitelmien mukaan. Noora ja Milla purjehtivat hyvän kisan ja saivat ansaitun voiton. Nyt vedämme vähän happea, autamme Nooraa ja Millaa saamaan veneen Rioon ja sitten katsomme eteenpäin, Silja Kanerva kommentoi.

Suomella on edustajat kolmessa mitalilähdössä sunnuntaina. Tuula Tenkanen on Laser radialissa viidentenä, Joonas ja Niklas Lindgren 470-luokassa seitsemäntenä ja Tuuli Petäjä-Sirén RS:X-purjelaudoissa kymmenentenä.

- Tänään oli kolmannessa lähdössä vähän haparointia, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan, Joonas Lindgren iloitsi.

Monika Mikkola päätti Laser radial -regattansa 18:nteen sijaan ja paralympiapurjehtija Niko Salomaa oli 2.4mR:n lopputuloksissa hienosti yhdeksäs.

Lähteet: Purjehdusliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat