Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

"Pelaamme erilaista jalkapalloa"

PK-35 Vantaa on 2010-luvulla voittanut Naisten liigan jo viidesti. Mutta tasoero Euroopan kärkeen on vielä suuri.

urheilu
PK-35 naiset
Yle

Vuonna 2009 perustettu PK-35 Vantaa on voittanut Naisten liigan mestaruuden vuosina 2010, 2011, 2012, 2013 ja 2015. Suomen cup-mestaruus on tullut vuosina 2011, 2012 ja 2013. Miksi PK on ollut niin ylivoimainen joukkue Suomessa?

- Me pelaamme aika erilaista jalkapalloa kun muut joukkueet Suomessa. Me pidämme palloa pienissäkin tiloissa ja pelataan rohkeasti pienissä tiloissa. Luulen että siinä on se avain siihen asiaan, kertoo tänään hattutempun Kuopion Pallokissoja vastaan tehnyt PK.n Sanni Franssi.

- Oikeastaan kolme vuotta me olemme vieneet tätä meidän pelityyliä eteenpäin ja se kyllä näkyy vuosi vuodelta enemmän, kertoo Hanne Ojanperä, joka on tehnyt yhden maalin jokaisessa pelaamassaan tämän kauden neljässä pelissä.

Joukkueessa nuorennusleikkaus

Tällä kaudella PK-35:ssä on tehty iso nuorennusleikkaus. Viime kauden jälkeen muutama kokeneempi pelaaja lopetti, mutta esiin on nostettu omia junioreita.

- Tuntuu ettei se ole kuitenkaan vaikuttanut pelityylin. Hyvin on nämä nuoretkin ottaneet roolia, uskoo Ojanperä.

Vaikka naisten liigaa on pelattu vasta neljä kierrosta, niin PK-35 on jo väläyttänyt vahvuuttaan. Se on voittanut kaikki pelaamaansa neljä ottelua murskaavalla maalierolla 16 -1. Tänään kaatui Kuopion Pallokissat vappulukemin 6 -0.

Nopeus ja fysiikka isoimmat erot Mestarien liigaan

Viime kaudella PK-35 selvisi naisten Mestarien liigan neljännesvälieriin, mutta kärsi kotonaan 0-2 tappion ja vieraissa 5-0 tappion Rosengårdille.

- Ne olivat paljon nopeampia ja fyysisempiä kuin me, analysoi Ojanperä. Franssi on samoilla linjoilla, mutta antaa toivoa suomalaisille.

- Peli on nopeampaa ja tempo on kovempi. On niitä eroja paljon, mutta väittäisin kyllä, että tässä alkaa aika moni meidänkin joukkueessa olla jo sellaisella kansainvälisellä tasolla teknisesti.

Petri Hänninen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat