Suora

  • Miesten joukkuemäki, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Marika Teini suunnisti kolmanneksi maailmancupin sprintissä

Suomen naiset esiintyivät vahvasti suunnistuksen maailmancupin sprintissä Puolassa. Marika Teini oli kolmas.

urheilu
Marika Teini kuvassa
SSL

Suomen Marika Teini otti uransa ylivoimaisesti parhaan sijoituksen oltuaan Puolassa maailmancupin sprintissä kolmas. Teini jakoi kolmannen sijan yhdessä Ruotsin Tove Alexanderssonin ja Ukrainan Nadja Volinskan kanssa. Kisan voitti Sveitsin Judith Wyder ja toiseksi tuli Tanskan Maja Alm.

Suomen naisten esitys sprintissä oli kerrassaan mainio. Teinin takana Merja Rantanen oli seitsemäs ja Sofia Haajanen kymmenes. Myös Sari Anttonen (13.) ja Venla Harju (14.) olivat lähellä kymppikärkeä.

Miesten kisan voitti Sveitsin Matthias Kyburz, jolle Daniel Hubmann hävisi sekunnin ja Ruotsin Jonas Leandersson viisi sekuntia. Suomen miehistä paras oli nuori Aleksi Niemi, joka sijoittui ensimmäisessä maailmancupin finaalissaan sijalle 20. Eroa kärkeen oli 58 sekuntia. Suomen miesten finaalikuusikko oli sijoilla 20-29.

Teini joutui keskeyttämään lauantain keskimatkan astmakohtauksen takia. Siitepölyt eivät sunnuntain sprintissä enää häirinneet hienossa kevätvireessä olevaa Teiniä. Hän on tehnyt vahvaa paluuta loukkaantumisten jälkeen, entistä kovempana, ja maailmancupin kolmossija maistui makealle.

- Fiilikset on hienot. Ero oli aikamoinen lauantain keskimatkaan ja aamupäivän karsintaankin vielä. Aamulla oli maani myynyt. Siinä mielessä kolmas sija oli iso yllätys, vaikka tiesin, että olen ollut hyvässä kunnossa, Teini iloitsi kolmannesta sijastaan.

Teini päätti ennen finaalia lähteä illan kisaan suunnistukseen keskittyen. Se kannatti teknisesti vaativalla radalla.

- Päätin näyttää, että osaan ainakin suunnistaa ja vauhti oli toissijaista. Ehkä 15 sekuntia tuli takkiin reitinvalinnoissa. Virheitä tuli kaikille, sillä lyhimpiä reitinvalintoja oli vaikea hahmottaa tiiviillä yliopistoalueella. Aitoja oli paljon ja rakennukset olivat monimuotoisia, eikä mitään laatikonkiertoa, kuvasi Teini Wroclawissa käytyä kisaa.

Maailmancup jatkuu maanantaina kilpailtavalla sprinttiviestillä.

Lähteet: Suunnistusliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat