Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Taistelu Korisliigan mestaruudesta alkaa: "Upeita otteluita sisältävä finaalisarja on edessä"

Kouvolan Kouvot ja Tampereen Pyrintö aloittavat maanantaina taistelun koripallon Suomen mestaruudesta. Pyrinnön luotsi Ilkka Palviainen siirtää ennakkosuosikin paineet Kouvolaan.

Korisliiga
Damon Williams
42-vuotiaan Damon Williamsin Tampereen Pyrintö jahtaa historiansa neljättä Korisliigan mestaruutta.Matti Raivio / All Over Press

Miesten Korisliigan 1. finaali Kouvot-Pyrintö suorana lähetyksenä Yle Puheen taajuudella maanantaina 2. toukokuuta kello 18.30. Yle televisioi loppuottelut kolmannesta finaalista alkaen. (siirryt toiseen palveluun)

Taistelu miesten koripallon Suomen mestaruudesta alkaa maanantaina, kun Kouvolan Kouvot ja Tampereen Pyrintö kohtaavat ensimmäisen kerran Kouvolassa.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Varmasti mielenkiintoinen ja upeita otteluita sisältävä finaalisarja on edessä, uskoo Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Kotietu oli iso valtti välierissä, jossa Pyrintö päihitti Helsingin Seagullsin voitoin 4-3. Sarjan jokainen peli päättyi kotivoittoon. Palviaisen mukaan Kouvot onkin kotietunsa turvin ennakkosuosikki.

- Kyllähän fakta on se, että me lähdemme tältä pohjalta haastajina finaalisarjaan. Vähintään kerran pitää pystyä vieraissa voittamaan, jos meinaa Suomen mestariksi.

Pyrinnön luotsin mukaan loppuotteluissa nähdään kaksi erilaista joukkuetta, jotka luottavat omiin vahvuuksiinsa.

- Kouvot on vähän pienempi ja nopeampi joukkue kuin me, ja he pelaavat hyvää ja liikkuvaa hyökkäystä. Me pelaamme enemmän tai vähemmän voimakoripalloa isompien pelaajien kautta.

- Meillä on hyvin erilaiset joukkueet Kouvojen kanssa: heillä on omat vahvuutensa, ja meillä omat.

Pyrintö siirtyy finaaleissa pelaamaan Hakametsän jäähalliin Pyynikin kotisalin sijaan. Tämä ei kuitenkaan Palviaisen mukaan syö elintärkeää kotikenttäetua.

- Olemme käsitelleet asian siten, ettei meidän kotikenttämme ole pelkästään Pyynikki, vaan se on koko Tampere. Pelaajat ovat puhuneet Hakametsään siirtymisestä paljon positiivisessa mielessä. Usealla pelaajalla on kokemusta finaaleista Hakametsässä, ja se puoltaa sitä, että pystymme edelleenkin olemaan vahva kotijoukkue, Palviainen paaluttaa.

Korisliigan kultamitaleihin vaaditaan neljä voittoa.

Suosittelemme

Tuoreimmat