Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kouvojen luotsi ottaa suosikin viitan mielellään: "Olemme sen hyvällä pelaamisella ansainneet"

Korisliigan finaalit alkavat maanantaina, ja Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen lähtee sarjaan luottavaisin mielin. Kouvolalaiset ovat hänen mukaansa ansainneet ennakkosuosikin viitan.

Kouvot
Kouvot ja BC Nokia kuvassa
Kouvolan jäähallissa riittänee finaaleissa väkeä. Kuva välieristä BC Nokiaa vastaan.Jari Haapala

Miesten Korisliigan 1. finaali Kouvot-Pyrintö suorana lähetyksenä Yle Puheen taajuudella maanantaina 2. toukokuuta kello 18.30. Yle televisioi loppuottelut kolmannesta finaalista alkaen. (siirryt toiseen palveluun)

Taistelu koripallon Suomen mestaruudesta alkaa maanantaina, kun Kouvolan Kouvot ja Tampereen Pyrintö kohtaavat ensimmäisessä loppuottelussa. Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen odottaa innolla kauden huipennusta.

- Tosi hyvillä fiiliksillä lähdetään. Pelaajien rekrytointiperiodi alkoi periaatteessa 10 kuukautta sitten, ja kaikki muut tavoitteet paitsi mestaruus on jo saavutettu. Nyt yritetään vain voittaa kauden viimeinen peli, Lehtonen sanoi Yle Urheilulle.

Pyrinnön luotsi Ilkka Palviainen siirsi ennakkosuosikin viitan kouvolalaisille, ja Lehtonen ottaa sen ilomielin vastaan.

- Me olemme sen hyvällä pelaamisella ansainneet, eli ilman muuta.

Lehtosen mukaan Kouvojen etu on se, että joukkue kohtasi aiemmilla kierroksilla kaksi erityyppistä vastustajaa ja joutui niiden kanssa tiukoille.

- Meillä oli hankala reitti finaaleihin: ensin pelattiin äärimmäisen hyvässä iskussa ollutta Vilpasta vastaan ja jouduttiin tosi tiukoille henkisesti. Taktisesti mentiin eteenpäin siinä sarjassa, ja sen jälkeen kohdattiin hyvällä itseluottamuksella pelannut Nokia, joka ei antanut meille mitään helposti.

- Pyrintö joutui koville välierissä Seagullsin kanssa, mutta he pääsivät ensimmäiseltä kierrokselta hieman liiankin helposti jatkoon, totesi Lehtonen.

Antero Lehtoa ja Damon Williamsia syytä varoa

Kouvot luottaa finaaleissakin tiukasti omaan peliinsä, joka lähtee tiiviistä puolustuksesta.

- Aggressiivinen puolustus, juostaan kenttää hyvin ja haetaan vastustajalta hidasjalkaisempia kavereita match upeihin. Yritetään päästä paljon renkaalle ja heitetään muutama kolmonen sisään, mutta puolustuksen kautta lähdetään, kertasi päävalmentaja.

Lehtonen tietää hyvin, mitä Kouvojen on syytä varoa tamperelaisia vastaan.

- Ilman muuta Antero Lehdon ja Damon Williamsin kaksikko. Heitä ei voi koskaan aliarvioida: alla voi olla heikompi peli, mutta huippupelaajat harvemmin pelaavat kahta huonoa peliä peräkkäin.

Kouvolassa tilausta mitalipeleille

12 vuotta on kulunut siitä, kun Kouvot voitti viimeksi Suomen mestaruuden. Jo välierissä joukkueen yleisökeskiarvo nousi yli kahden ja puolen tuhannen, kun pelit vietiin Kouvolan jäähalliin.

- Kyllä täällä aistii sen kultakiiman, ja oli rohkea veto viedä jo välierät jäähalliin. Se osoitti, että mitalipeleille on ollut tilausta Kouvolassa.

Kotietu oli molemmissa välieräpareissa rautaa, sillä 13 ottelussa nähtiin vain yksi vierasvoitto. Sen otti Kouvot Nokiaa vastaan. Oletus on se, ettei vieraskentillä nytkään juhlita.

- Todennäköisesti sama meininki jatkuu, mutta me olemme olleet jäähallissa jo muutaman viikon. Pyrintö siirtyy nyt vasta halliin, ja se voi olla heille uusi tilanne. Siirtymä ei ainakaan meille tapahtunut luonnollisesti.

Kun koko kauden liikuntahallissa pelannut joukkue siirtyy isommalle areenalle, voi moni asia vaikuttaa Lehtosen mukaan pelaamiseen.

- Kiintopisteet korien takana, uusi pukuhuone, uudet rutiinit ja yleisö vähän kauempana. Siinä on monta pikkutekijää, jotka saattavat muodostua isommaksi, jos niihin ei pysty sopeutumaan nopeasti.

Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, ja kultamitalisti on selvillä aikaisintaan sunnuntaina 8. toukokuuta.

Suosittelemme

Tuoreimmat