Suora

  • Taitoluistelun GP Venäjä, miesten lyhytohjelma

Tapparan maalitykki palkittiin Kultaisella kypärällä: "Arvokkain palkinto, minkä voi voittaa"

Tapparan Kristian Kuusela voitti jääkiekon pelaajayhdistyksen Kultainen Kypärä -palkinnon. Se oli jälleen yksi lisä muhkeaan palkintojen määrään tällä kaudella.

Tappara (Jääkiekon Miesten Liiga)
Kristian Kuusela, Tappara #71
Kristian Kuusela, Tappara #71Tomi Hänninen

Jääkiekon pelaajayhdistys palkitsi maanantaina kauden parhaana pelaajana Kristian Kuuselan Kultainen Kypärä -palkinnolla. Voittajan valitsevat Liiga-pelaajat omasta keskuudestaan. Toiseksi äänestyksessä sijoittui Kärppien Sebastian Aho ja kolmanneksi jäi SaiPan David McIntyre.

– Mielestäni tämä on kaikista isoin ja arvokkain palkinto, minkä SM-liigapelaaja voi henkilökohtaisesti voittaa, Kuusela hehkutti.

Hän korostaa sitä, että huomionosoitus tuli nimenomaan pelaajalta.

– Joka päivä koettaa olla pelikaverien arvossa. Sitten, kun tulee vielä ulkopuolelta muilta pelaajilta samaa, niin tuntuu hyvältä, liigauransa tehokkaimman kauden pelannut Kuusela maalailee.

Tapparan maalitykki voitti menneellä kaudella Lasse Oksanen -palkinnon, Veli-Pekka Ketola -palkinnon sekä voitti Suomen mestaruuden.

MM-kisoista poisjääminen harmittaa

Kuuselan kausi ei kuitenkaan jatku MM-kisojen merkeissä, vaikka olikin spekulaatioissa mukana Liiga-finaalien jälkeen.

– Se oli minun yksi tavoite päästä MM-kisoihin. Tavoitteellisena urheilijana totta kai pettymys tulee. Kaikki näytöt olin antanut, Kuusela kommentoi.

Joukkuetovereita kuitenkin Leijonien MM-joukkueesta löytyy. Tapparasta joukkueeseen pääsivät Jani Lajunen ja Patrik Laine.

– Janin kanssa pelattiin koko kausi kimpassa. Tasapainottava tekijä. Meikäläinen pystyi keskittymään hyökkäyspäähän, kun hän oli enemmän puolustuspäässä.

– Patrik Laineesta on kaikki mahdollinen sanottu. Ainutlaatuinen pelaaja. Tekee hienoja asioita. Oli hienoa pelata hänen kanssaan. On näyttänyt, että putki liikkuu. Ei epäilyksen häivää, ettei pärjäisi tuollakin, Kuusela hehkuttaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat