1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kaikkien aikojen ringetteseura tekee paluun: Lapinlahden Luistin aikoo nousta takaisin lajin huipulle

Lajin menestyksekkäin suomalaisseura aikoo ilmoittautua ringeten Ykkössarjaan tavoitteenaan nopea nousu SM-sarjan kärkeen. Kaksi edelliskautta Lapinlahden Luistin on keskittynyt jääkiekkoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Lapinlahden Luistimen syrjähyppy jääkiekkoon kesti kaksi kautta. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Lapinlahden Luistimen edustusjoukkue palaa takaisin ringeten pariin. Suomen ringettehistorian menestyksekkäin seura kyllästyi ylivoimaansa kaksi vuotta sitten ja vaihtoi lajikseen jääkiekon.

Jääkiekon naisten Mestiksessä pelannut seura on päättänyt ilmoittautua ringeten Ykkössarjaan tavoitteenaan nousu SM-sarjaan seuraavaksi kaudeksi. Ykkössarjan voittaja nousee SM-sarjaan suoraan ilman karsintaa.

– Tavoitteena on nousu takaisin huipulle. Joko tosissaan tai sitten ei ollenkaan, täräyttää toinen joukkueen pelaaja-valmentajista, lajilegenda Anne Pohjola.

Pohjolan lisäksi joukkueen pelaaja-valmentajaksi ryhtyy Marjukka Virta – molemmat ringeten moninkertaisia SM- ja MM-kultamitalisteja. Pohjola ja Virta pelasivat kahtena edelliskautena jääkiekon ohella ringeten SM-sarjaa nokialaisen NoU Ringeten riveissä ja voittivat molemmilla kausilla SM-kultaa.

Lapinlahden Luistin oli ensimmäisellä jääkiekkokaudellaan erittäin lähellä nousta SM-sarjaan, mutta tie tyssäsi lopulta karsintapeleihin. Viime kautena joukkue ei panostanut jääkiekkoon aivan yhtä täysillä vaikka Mestis-tasolla pelasikin.

Farmiyhteistyötä nokialaisten kanssa viritellään

Anne Pohjola kertoo, että lapinlahtelaiset aikovat viritellä farmiyhteistyötä hallitsevan Suomen mestarin NoU Ringeten kanssa. Tämä mahdollistaisi sen, että joukkueen parhaat pelaajat voisivat pelata ensi kauden aikana myös SM-sarjaa.

Seura ei jätä jääkiekkoa kokonaan ja ensi kauden jääkiekon Mestis-karsintaankin on tulossa joukkue Lapinlahdelta. Myös ainakin osa ringettejoukkueen pelaajista aikoo jatkaa jääkiekkouraansa mahdollisuuksien mukaan.

Joukkueen paluusta ringeten pariin kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Juttua päivitetty 4.5. klo 10:38: Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat, ei Iisalmen Sanomat kuten jutussa aiemmin väitettiin.