Pennanen upotti PS Kemin Kuopiossa

Petteri Pennanen laukoi KuPS:n molemmat maalit kun kuopiolaiset ottivat kotikentällään 2-0 voiton PS Kemistä.

Kuva: All Over Press

**KUOPIO. **Illan toinen KuPS-hahmo oli muutaman huipputorjunnan tehnyt maalivahti Johannes Kreidl. Petteri Pennanen nousi Veikkausliigan maalipörssissä neljällä maalillaan kärkiryhmään. Miehelle itselle se oli ylltätys.

- Ai olenko? En ole seurannut sitä pörssiä. Pitää alkaa seuraamaan sitäkin, murjaisi Pennanen.

KuPS onnistui taktiikassaan murtaa kemiläisten tiukka puolustus. Korjattavaa silti jäi, sillä keskikentällä etäisyydet heittelehtivät paljon ja näin vieraille aukesi ilmaista pelitilaa.

- Pelattiin ensimmäinen puoliaika 4-4-2 -systeemiä. Ei nyt pihalla oltu mutta pikkuisen oli vaikeuksia välimatkojen kanssa. Sitten se parani ja ansaittu voitto loppujen lopuksi, sanoi Pennanen.

Paluun Kuopioon tälle kaudelle tehnyt Atte Hoivala näki, että toinen perättäinen kotivoitto oli tärkeä.

- Kotivoitot on tärkeitä. Saadaan luotua tästä sellainen paikka, että tänne ei ole kenekään helppo tulla pelaamaan.

- Kauden ensimmäisissä peleissä oli vaikeuksia. Ei oltu kovin paljoa pelattu yhdessä kun jengiä liittyi joukkueeseen viime hetkillä. Pelitapa ei ollut vielä hioutunut. Nyt alkaa porukka löytää toisensa ja peli kulkemaan, sanoi Hoivala.

PS Kemillä oli alla yllätysvoitto HJK:sta. Kemiläisten puolustus kesti maalin johdon asemassa lähes koko ottelun HJK:n rynnistystä vastaan.

Odotettavissa oli, että Kuopioon tulee tiukkaa puolustusta pelaava kemiläisnippu. KuPS onnistui kuitenkin pääsemään muutaman kerran tekopaikkaan ja kaksi niistä onnistui.

PS Kemin Joona Veteli harmitteli puolustuksen haavoittuvuutta.

- Jos suoraan sanotaan, niin ei tänään oikein toiminut. Lisäksi hävittiin ykkös- ja kakkospalloja liikaa. Sitä kautta hävittiin koko peli, sanoi Veteli.

Onobille ensimmäiset minuutit

Lähes farssiksi muodostunut Nigerian maajoukkuepelaajan Paul Onobin pelilupa-asia järjestyi viime yönä ja mies nostettiin heti kokoonpanoon.

Nigerialaisseura Sunshine Starsin temppuilu meni jo niin pitkälle, että KuPS otti FIFA-kortin käyttöön. Suomesta oltiin yhteydessä myös Nigerian liittoon. Vetkuttelulle tuli lopulta päätös ja tarvittava pelilupa tuli.

Onobilla on melkoinen meriitti, sillä hänet valittiin viime vuonna parhaaksi nigerialaiseksi keskikenttäpelaajaksi. Siis ulkomailla pelaavat mukaan lukien. Onobin taakse jäi muun muassa Chelseassa pelaava John Mikel Obi.

Onobi on harjoitellut kuukauden KuPS:n mukana, peliluvan tultua hänet liitettiin kokoonpanoon, tosin ei aloitukseen. Onobi tuli kentälle toiselle puoliajalle.

Pelaamattomuus näkyi miehen otteista, mutta muutaman kerran hän väläytti taitojaan.

Kari Salmela, Kuopio