1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

HJK:lla monenlaisia suunnitelmia Töölön jalkapallostadionin varalle: "Stadionit merkittävä tekijä jalkapallon nousuun”

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi suunnitelmista, joita seuralla on Töölön jalkapallostadionin varalle. Hän kokee uusien stadionien olevan merkittävä tekijä jalkapallokulttuurin nousulle.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti Kuva: Tomi Hänninen

HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan seuralla on paljon erilaisia suunnitelmia Töölön jalkapallostadionin kohentamiselle.

– Nyt pitää miettiä, mikä lopputulema on ideaali. En lyö mitään sanaa, että tämä se hinta on, Riihilahti kommentoi Yle Puheen jalkapallokierroksella.

Monenlaisista suunnitelmista huolimatta Riihilahden mukaan uudistuneelta Töölön jalkapallostadionilta pitää löytää kolme eri pointtia.

– Pitää tehdä hyvä käyttötarkoitus, pitää palvella kaikkia tarpeita, mitä on olemassa ja lisäksi sillä pitää olla liiketoimintalogiikka. Kukaan ei saada joutua maksumieheksi. Se on täysin väärin. Jos näitä ei löydy, ei kannata tehdä mitään, Riihilahti linjaa.

Riihilahden mukaan nyt on myös oikea aika suunnitella kansainvälisesti merkittävä jalkapallostadion Suomeen.

– Kun puhutaan Töölön alueesta, jossa jalkapallo on ollut pääkäyttö pitkään. Nyt sinne rakennetaan paljon. Alue lyödään 50 vuodeksi lukkoon. Jos halutaan 25, 30 tai 2 vuoden päästä jalkapallostadion, niin se pitää suunnitella nyt, Riihilahti sanoo.

Hän haluaa muistuttaa samalla, että Suomesta puuttuu kansainvälisesti merkittävä stadion. Nykyään Suomessa ei ole yhtään stadionia, jossa voisi pelata kansainvälisiä jalkapallo-otteluita ilman poikkeuslupaa.

– Hieno asia, että nykyinen Töölön stadion saatiin tehtyä. Mutta silloin otettiin paljon oikopolkuja, jotka ovat olleet haasteellisia operaattorin ja katsojan kannalta. Nyt on pakko tehdä parannuksia ja peruskorjauksia, Riihilahti sanoo.

Viime aikoina myös muualla Suomessa on tehty lukuisia uusia stadionhankkeita. Se on HJK:n toimitusjohtajalle kuin musiikkia korville.

– Nyt kun Veikkausliiga-stadionit saadaan kuntoon, se on merkittävämpi asia kuin ihmiset uskovatkaan. Ruotsissa se oli yksi keskeisimpiä asioita, mistä jalkapallo lähti nousuun, Riihilahti vertaa.

Hän on myös iloinen muista Töölön alueelle tehtävistä suunnitelmista kuten Helsinki Gardenista.

– Kaikilla on näkemys, että kaikki hyvät hankkeet mahtuvat. Ne ovat toisiaan tukevia asioita.

– Missään päin ei ole tuollaista kuin keskellä Helsinkiä. Siellä on monta urheilukeskusta. Se on kuin urheilun Piilaakso, Riihilahti kommentoi.