Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild

Kouvot jyräsi Pyrinnön - Pantteri-patsas katkolla keskiviikkona

Pääseekö Kouvot juhlimaan koripallon Suomen mestaruutta tulevana keskiviikkona? Pyrintö putosi Kouvojen kyydistä sunnuntain neljännessä loppuottelussa.

urheilu
Kouvojen D.J. Richardson.
Kouvojen tehopelaaja D.J. Richardson. Tomi Hänninen

Kouvolan Kouvot porskuttaa kohti miesten korisliigan mestaruutta. Kouvot karkasi 72-56-vierasvoittoon Tampereen Pyrinnöstä sunnuntaina pelatussa neljännessä loppuottelussa. Kouvot on johdossa otteluvoitoin 3-1 ja mestaruus on näin katkolla keskiviikon viidennessä finaalissa Kouvolassa.

Kouvot hallitsi jo ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja tauolle lähdettiin Kouvojen 35-27-johtoasemassa. Kouvot jatkoi väkevästi ottelun kolmannella neljänneksellä, vei sen 23-15 ja karkasi 58-42-johtoon. Viimeinen neljännes ei enää muuttanut asetelmia eikä Pyrintö noussut enää uhkaamaan Kouvojen voittoa.

- Tämä ei ollut taktiikan voitto, vaan ihan tahdon voitto. Nyt pelattiin kahtena peräkkäisenä päivänä ja tämä suosi meitä, Kouvoja luotsaava Jyri Lehtonen totesi.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan nimiinsä kirjauttanut Ville Kaunisto (12/10), joukkueen pistekärki D.J. Richardson (15/3/2 riistoa) sekä vahvaa työtä molemmissa päissä parkettia tehnyt David Gonzalvez (12/5/4 syöttöä). Pyrinnön ykköspelaaja oli 12 pistettä ja 6 levypalloa tililleen kirjauttanut J’Nathan Bullock.

Kouvojen sentteri Thomas Gipson joutui suihkuun ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Gipson potkaisi jalkojensa juuressa maannutta Joonas Cavénia, seurauksena ulosajo Gipsonille.

- Gipson on vielä nuori pelaaja eikä ymmärtänyt, että kentällä provosoidaan pitämällä vastustajan pelaajaa kiinni jalasta tai paidasta. Sellaisiin tilanteisiin ei pidä reagoida, Kouvojen päävalmentaja Lehtonen kuittasi tapahtumat.

Pyrintöä luotsaava Ilkka Palviainen myönsi, että tilanne on tamperelaisten kannalta tiukka.

- Meillä oli ongelmia hyökkäyspelissämme ja hermokontrollimme kanssa. Meillä on nyt pari päivää aikaa ennen seuraavaa finaalia, olemme selkä seinää vasten eikä meille kelpaa mikään muu kuin voitto, Palviainen sanoi.

Miesten korisliigan viides finaaliottelu Kouvot - Pyrintö keskiviikkona kello 18.05. TV2:ssa ja Yle Puhe -kanavalla suorat lähetykset.

Suosittelemme

Tuoreimmat