Pitkämäki kehuu uransa lopettanutta Thorkildseniä - "Andreas teki minusta kovan kilpailijan"

Tero Pitkämäen mukaan vanhan kilpakumppanin lopettaminen tuntuu haikealta. Suomalainen oli toivonut Thorkildsenin palaavan vielä lonkkavammojen jälkeen.

Kuva: AOP

Uutinen tavoitti Tero Pitkämäen nopeasti. Vanha kilpakumppani, saman ikäluokan Andreas Thorkildsen ilmoitti keskiviikkona, että lopettaa huippu-urheilu-uransa.

Konkarien kohtaaminen Rion olympialaisissa jäi siis näkemättä.

- Kovasti odotin miestä takaisin kilpailukentille ja meidän kohtaamista tulevana kesänä. Kyllä se sellainen isohko kolaus oli, kun viestin kuulin, Pitkämäki toteaa Yle Urheilulle.

- Mies on kärsinyt lonkkavaivoista ja on hyvin hankalaa palata kovalle tasolle keihäänheitossa noin vaikean loukkaantumisen jälkeen. Oli toisaalta odotettavissa, että näin saattaa käydä.

Pitkämäki muistelee urheilijoiden välisiä vääntöjä lämmöllä. Vaikka arvokisoissa Thorkildsen vei pitemmän korren, pääsi suomalainenkin juhlimaan voitoista. Manageri Tero Heiskan mukaan yhteensä 82 keskinäisen kilpailun voitot jäivät tasapeliin 41-41.

- Meidän keskinäiset kilpailumme ovat olleet urheilu-urani suola ja Andreas teki minusta kovan kilpailijan, koulutti hyvin. Koskaan en päässyt helpolla, aina jouduin heittämään todella kauas, jos meinasin voittaa. Mielenkiintoinen seikka on, että voitot jäivät ratkaisemattomaksi, Pitkämäki sanoo.

- Meidän välisissämme kohtaamisissa oli erityinen lataus ja tulostaso nousi niin minulla kuin Andreaksellakin pari-kolme metriä. Lataus oli useita päiviä ennen kisaa, varmaan kummallakin.

Pitkämäki otti pitemmän korren Osakan maailmanmestaruusheitolla 2007.

- Arvokisoissa Anders oli todella kova ja selkeästi minua menestyneempi. Hän pystyi aina parhaansa esittämään. Tiukaksi meni Osakassakin, ei voitto tullut helpolla. Anders heitti reilut 88 metriä, mutta se ei kuitenkaan riittänyt, Pitkämäki pohtii.

"Joudun yksin kilpailemaan"

Pitkämäki ja Thorkildsen ovat kumpikin vuonna 1982 syntyneitä, tosin suomalainen vasta loppuvuodesta. Vasemman jalan lähentäjäleikkauksesta toipuva ilmajokelainen myöntää, että haikeutta on ilmassa.

- Joudun yksin kilpailemaan tuon ikäluokan edustajana. Muut ovat pikku hiljaa pudonneet pois. Taidan olla vanhin tällä hetkellä, joka kiertää noita Timanttiliigan kisoja ja arvokisoja, ei siellä paljon ikätovereita näy.

Vielä Pitkämäen puhelimesta ei ole lähtenyt viestiä Norjaan. Ystävyys kilpakumppanien välillä on säilynyt Thorkildsenin pitkästä kilpailutauosta huolimatta.

- Varmaan tämän päivän aikana tai tulevina päivinä, kun vähän pöly laskeutuu. Laitan vähän viestiä vanhalle mestarille.