Yleisöltä kerätään pelikenkiä vastaanottokeskuksille kesän jalkapallo-otteluissa

- Vanhoiksi tai pieniksi jääneitä jalkapallon pelikenkiä kerätään niin paljon kuin niitä tulee, kertoo Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

urheilu
Jalkapallo yleiskuva
EPA

Jalkapallon Pelaajayhdistys on tuonut voimakkaasti esille Jalkapallo kuuluu kaikille -toimintaansa.

Tämän kuun lopussa se myös käynnistää pelikenkäkeräyksen Suomessa oleviin vastaanottokeskuksiin.

- Vanhoiksi tai pieniksi jääneitä jalkapallon pelikenkiä kerätään niin paljon kuin niitä tulee. Tällä hetkellä meillä on kaksitoista vastaanottokeskusta, jotka ottavat vastaan kenkiä. Tiedotamme tarkat ohjeet kenkäkeräyksestä toukokuun viimeisellä viikolla, kertoo Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

Keräyspisteitä tulee otteluiden ja tapahtumien yhteyteen. Juhola pitää mahdollisena, että keräyspisteitä on myös Veikkausliigan ulkopuolisissa peleissä ja tapahtumissa, mutta siitä ei ole vielä täyttä varmuutta. Kaikki on valmista kesäkuun alkuun.

- Suunnitelmat ovat pitkällä, ja niistä on jo jaettu tietoa seuroille. Halukkaat toimijat ja seurat ovat kaikki tervetulleita mukaan, Juhola kannustaa.

Pelaajayhdistys kantaa yhteiskuntavastuuta

- Olemme kantaneet yhteiskuntavastuuta suomalaisista pelaajista, joilla ei ole ollut sopimusta. He ovat saaneet mahdollisuuden työnhakuun Pelaajapörssimme kautta. Olemme auttaneet pelaajia koulutuksessa huippu-urheilun yhteydessä ja antaneet heille välineitä uuden työuran löytämiseen. Meille ovat tärkeitä Punainen kortti rasismille- ja Jalkapallo kuuluu kaikille –toiminnat. Voidaan sanoa, että jalkapallo ilahduttaa hyvin monen ihmisen arjessa ja pelaajayhdistys on toiminut edelläkävijänä asioiden suhteen, sanoo Juhola.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat