Ruuskasen valmentaja: Vuoden 2009 piikkaritarinaa ei tiedä Suomessa kukaan ja 2011 ura oli oikeasti loppua kokonaan

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen ura oli loppua vuonna 2011, mutta hän sai tuolloin apua – Antti Ruuskaselta. Ja näin suomalainen menestystarina sai jatkua.

Antti Ruuskanen
Urheilujuttuja: Antti Ruuskanen auttoi Antti Ruuskasta vuonna 2011
Urheilujuttuja: Antti Ruuskanen auttoi Antti Ruuskasta vuonna 2011

PRAIA DA FALESIA. Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on tulevana arvokisakesänä yksi Suomen mitalitoivoista. Kuinka moni vielä muistaa, että Daegussa 2011 Ruuskanen oli paras suomalainen, vaikka pääsi mukaan arvokisoihin vasta väännettyään kättä edustuspaikasta?

Ruuskasen valmentaja Jarmo Hirvonen kertoi Yle Urheilulle myös heittäjän ensimmäisistä arvokisoista, MM-Berliinissä 2009. Hirvonen myöntää avoimesti, että silloin ammattimaisuutta ei ollut mukana vielä tarpeeksi.

- Tätä ei tiedä Suomessa kukaan, että Antti heitti silloin rikkinäisellä piikkarilla. Ei ollut tullut menestystä, joten ei varustajatkaan ottaneet meitä tosissaan. Kisojen jälkeen hän sai uudet piikkarit ja heitti 85,70. Oltiin alottelijoita, Hirvonen kertoo.

Ruuskanen muistaa itsekin Berliinin hyvin.

- Joensuun kisoissa pyörähti jo nilkka. Olin nöyrä poika silloin. Ihmettelin, että miten se nilkka pyörii.

- Menin sentillä karsinnasta jatkoon. Ja se karsinta oli ensikertalaiselle aika revohka. Oli niin kova sade ja ukkonen, että karsinta jouduttiin keskeyttämään. Tein siihen kisaan neljä eri lämmittelyä, Ruuskanen muistelee.

- Se karsinnan kisarupeama kesti iltapäivän kello kahdesta kymmeneen illalla. Oli ihan hirveä nälkä, kun pääsi hotellille.

Katso valmentaja Hirvosen tarinat videolta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat