Pikkuhuuhkajien topparin vammakierre viimein katkeamassa – ”Tekee hyvää päästä lomalle”

Nyt 21-vuotias Joel Mero siirtyi FC Lahdesta saksalaisen Borussia Mönchengladbachin organisaatioon vuonna 2013 merkittävällä siirtosummalla. Vuodet tuon jälkeen ovat olleet kaikkea muuta kuin ruusuisia.

urheilu
FC Lahden Joel Mero tiedotustilaisuudessa
Joel Mero (arkistokuvaa) Yle

Jo sopimuksen ensimmäiset vuodet olivat Joel Merolle vaikeita. Peliminuutteja ei kertynyt sitkeiden loukkaantumisten vaivatessa käytännössä lainkaan. Viime syksynä tilanne näytti kuitenkin paranemisen merkkejä.

Mero pelasi Suomen alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen kaksi ensimmäistä ottelua ja onnistui todella hyvin. Venäjää vastaan toppari iski myös komean maalin. Tämän jälkeen hän pelasi seuransa kakkosjoukkueen riveissä ennen kuin uusi vastoinkäyminen tuli kuvaan. Hänen pohjeluunsa murtui sarjaottelussa lokakuussa.

- Kuntoutumiseni on kestänyt noin puoli vuotta. Vajaa pari kuukautta sitten aloitin varovaisesti joukkueen mukana ja kaikki meni periaatteessa suunnitelmien mukaan. Sitten tuli takapakkia, se oli liian aikaista. Nilkan kapseliin tuli pienet vammat ja nilkan alueelle luumustelma. Siinä vaiheessa tiesimme, että tämä kausi on ohi, Mero kertoo.

Borussia Mönchengladbach II pelaa viimeisen sarjaottelunsa viikon päästä lauantaina, mutta Mero matkusti jo torstaina Suomeen.

- Tällä hetkellä asiat ovat todella hyvin, kivut alkavat olla poissa. Olen ollut ulkona pallon kanssa viimeiset puolitoista viikkoa, en kuitenkaan vielä joukkueen mukana.

- Seura pitää tärkeämpänä, että pidän nyt lomaa. En ole oikeastaan ollut lomalla kahteen vuoteen. Joukkue palaa harjoituksiin 20.6. ja minä hieman aiemmin. Hoidan itseni kuntoon pre-seasonille, se on nyt tärkeintä.

Ei lainasopimusta Veikkausliigaan

Mero kävi viime kesänä lainalla Veikkausliigassa FC KTP:n riveissä. Vaikeudet vain yltyivät tuolloin ja hän joutui leikkaukseen. Kuntoutus toi hänet pelikuntoon Pikkuhuuhkajien peleihin, mutta täksi kaudeksi peluri ei edes suunnitellut lainapestiä.

- Huomasimme viime vuonna, että rasituin liikaa. Minä uskon, että tekonurmi KTP:ssä, missä en ollut tottunut pelaamaan, aiheutti nivusvammat. Lainasta ei ollut loppujen lopuksi hyötyä KTP:lle eikä minulle.

- Tavoitteeni on, että ensi kaudella näkyisi viimein valoa tunnelin päässä! Lepään nyt viikon ja sen jälkeen minulla on ohjelma, mihin kuuluu muun muassa fysiolla käyntejä. Loma tekee kyllä hyvää mielelle. Olen viimeiset puoli vuotta käynyt kaksi kertaa päivässä kuntosalilla.

Mero on kotoisin Lahdesta ja lähti Saksaan vuonna 2013 nimenomaan FC Lahdesta. Hän aikoo seurata joukkueen pelejä, mutta harjoitusohjelmansa hän suorittaa omatoimisesti – kaikki riskit minimoidakseen.

Vanhoja pelikavereitaan hän puolestaan aikoo nähdä. Erityisen ilolla Mero on saanut seurata hyvän ystävänsä Jasse Tuomisen otteita. Hyökkääjä on ollut FC Lahden, jos ei koko Veikkausliigan alkukauden kuumin maalitykki.

Tommi Kautonen julkaisee alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-karsintaotteluun Färsaaria vastaan lähiaikoina. Joukkue pelaa vierasottelun 2.6. Meron nimeä ei listalla tulla näkemään. Karsinnat jatkuvat seuraavan kerran 2.9. kotiottelulla Itävaltaa vastaan.

- Käytännössä voisin pelata joitain minuutteja Färsaarilla. Luotan, että joukkueemme kuitenkin hoitaa pelin ilman, että minä tulen sinne riskeeraamaan toipumiseni. Syksyllä on edessä isompia pelejä maajoukkueenkin kanssa, Mero päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat