Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rosberg sälytti vastuuta kolarista Hamiltonille - "Pahin mahdollinen lopputulos"

Mercedekset rysähtivät toisiinsa Espanjan osakilpailun kolmannessa mutkassa. Rosberg taisteli väärillä asetuksilla Hamiltonia vastaan.

urheilu
Nico Rosberg poistui radalta skootterilla.
AOP

Mercedeksen Nico Rosberg pystyi hädin tuskin peittelemään mielipidettään Espanjan osakilpailun kolarista kisan jälkeen. Rosberg ja Lewis Hamilton törmäsivät Katalonian radan kolmosmutkassa ja kumpikin joutui keskeyttämään ensimmäisellä kierroksella.

Lewis Hamiltonin mukaan brittikuskilla oli tilanteessa 17 kilometriä tunnissa enemmän nopeutta. Rosberg piti selvänä, että hän sulki mahdollisuuden päästä ohi, joten Hamiltonin yritys tuli yllätyksenä.

Tuomaristo tutki tilanteen eikä antanut rangaistusta kummallekaan kuskille.

- Tuomaristo päätti, että se oli kilpailutilanne... Meidän täytyy hyväksyä se. Olen todella pettynyt. Kisa oli voitettavissa ja olen todella pettynyt kaikkien puolesta. Tuollainen on meille pahin mahdollinen lopputulos, Rosberg sadatteli Skyn mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Kuskilta kysyttiin suoraan, oliko tilanne Hamiltonin syytä ja vastaus oli hädin tuskin diplomaattinen.

- En sanonut niin.

Tallipomo Toto Wolff on vahvistanut medialle, että Rosberg lähti kilpailuun väärillä moottoriasetuksilla.

- Nico ajoi väärillä asetuksilla ja hän menetti vääntöä ennen kolmosmutkaa. Hänellä ei ollyt yhtä paljon hybridienergiaa kuin Lewisilla, Wolff sanoi.

- Mielestäni ohitusyritys oli oikea ratkaisu. Lopputulos oli onneton, mutta juuri noin hänen pitikin toimia. Toisaalta Nicoa ei voi syyttää peittämisestä. Nopeusero johti kolariin.

Hamilton paljasti, että tehojen ero tilanteessa oli 180 hevosvoimaa.

- Ennen kisaa valitsemme asetuksen moottorille, sen on oltava maksimissa. Nico ei ollut mennyt maksimiasetuksille, Hamilton sanoi.

- Tavoitin häntä eikä hän ollut ajolinjalla, vaan aavistuksen oikealla. Kun mennään 17 kilometriä tunnissa lujempaa, pyritään pääsemään ohi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat