Suora

  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
  • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
  • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Ville Långin olympiamatka vaikeutui – Nanna Vainio menossa Rion kisoihin

Maailman Sulkapalloliitto (BWF) julkisti sunnuntaina uusimman olympialistan. Suomalaisista Nanna Vainio on mukana Rion kisoissa, mutta Ville Långin matka on hyvin epävarma.

urheilu
Ville Lång
Ville LångJarno Kuusinen / All Over Press

BWF:n uusimmalla olympialistalla on karsittu pelaajia Rion olympiakisoihin. Listalla ovat mukana myös Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) myöntämät villit kortit. KOK:n villit kortit menivät kaikki miesten kaksinpeliin.

BWF:n olympialistan mukaan Nanna Vainio on mukana Riossa, mutta Suomen olympiakomitea julkistaa kisoihin lähtevät sulkapalloilijat lopullisesti 1. kesäkuuta. Vainio on 5. toukokuuta julkaistulla maailmanlistalla sijalla 61 ja on BWF:n puolesta pääsemässä olympialaisiin järjestysnumerolla 31. Ville Långin tilanne on vielä mutkikas, sillä hänen sijoituksensa olympialistalla ei oikeuta suoraa paikkaa Rion kisoihin. Lång on olympialistalla sijalla 40 eli toisella varasijalla.

Sulkapalloliiton tiedotteen mukaan miesten kaksinpelissä tulee lisäpaikkojen myötä todennäköisesti olemaan 41 paikkaa, mutta tämä ei vielä auta Långia, sillä KOK:n myöntämät villitkortit syövät paikoista kolme.

"Olihan Villellä avaimet käsissään"

Långin mahdollisuudet olympiapaikkaan ovat nyt riippuvaisia muista maista. Jos joku maa ei lähetä paikkaan oikeutettua pelaajaa Rioon, siirtyy paikka listalla seuraavalle pelaajalle. Kansalliset olympiakomiteat ilmoittavat viimeistään 31. toukokuuta, käyttävätkö ne saavutetut paikkansa. Långin mahdollinen Rion paikka ratkeaa viimeistään 18. heinäkuuta, kun Kansalliset olympiakomiteat vahvistavat urheilijat olympiakisoihin. Rion sulkapalloturnauksen arvonta suoritetaan 21. heinäkuuta, kun turnaus alkaa 11. elokuuta.

– Kansainvälinen Olympiakomitea myönsi olympiahengessä kolme villiä korttia. Aika random-pelaajia sinne valittu, mikä on minusta hönttiä, päävalmentaja Veli-Markus Melleri harmitteli Sulkapalloliiton tiedotteessa.

– Huono tuuri, että naisten puolelle ei tullut yhtään villiä korttia ja miesten puolelle kolme. No, olisi vaan pitänyt pelata paremmin ja olihan Villellä avaimet käsissään. Huonoltahan tämä näyttää, mutta vielä on mahdollisuudet. Nyt vain odotellaan mitä tapahtuu.

Lähteet: Sulkapalloliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat