Luottamuspula päätti Toijalan pestin - "Olen roikkunut kuusi viikkoa löysässä hirressä"

Joensuulaisen Kataja Basketin potkut saanut päävalmentaja Jukka Toijala uskoo, että suurin syy pestin päättymiseen on heikosti menneiden pudotuspelien myötä syntynyt luottamuspula.

urheilu
Kataja Basketin päävalmentaja Jukka Toijala seuraa peliä kentän laidalla.
Esa Huuhko / Yle

Kuluvalla kaudella Korisliigassa Kataja Basketin runkosarjan voittajaksi valmentanut Jukka Toijala ei jatka joukkueen peräsimessä tulevalla kaudella. Toijala sai tiedon päätöksestä tiistaina.

- Tunnelmat ovat varmaan samanlaiset kuin kaikilla potkut saaneilla. Pettynyt ja surullinen siihen, että asiat päättyvät näin, Toijala totesi.

Kataja oli päättyneellä kaudella suvereeni runkosarjassa ja varmisti ykkössijansa jo hyvissä ajoin ennen viimeisiä otteluita. Korisliigan suurin mestarisuosikki yllätettiin kuitenkin puolivälierissä, kun sarjanousija BC Nokia eteni jatkoon voitoin 3-1. Joukkue pelasi myös Fiba Europe Cupia, jossa joensuulaiset selvittivät tiensä jatkolohkoon.

Toijala on valmentanut Katajaa kaudet 2010-2014 sekä 2015-16. Lisäksi hän on edustanut joensuulaisjoukkuetta pelaajana kaudet 2000-03. Valmentaja uskoo suuriempien syiden potkuihin löytyvän lähimenneisyydestä, mutta tarkempaa analyysiä hän ole tehnyt.

- Ihan mahdottomia määriä perusteluja tällaisessa tapauksessa tarvita, potkut on koruton tapahtuma - ilmoitetaan, että hommaa ei jatketa. Ei siinä perusteluja sen enempää edes jaksa alkaa kyselemään. Oma johtopäätös on se, että syynä luottamuksen puutteeseen nähtiin yksi viikko, jolloin epäonnistuimme, Toijala sanoi.

Löysässä hirressä

Katajan kausi päättyi jo huhtikuun alussa, joten odottavan aika on ollut pitkä. Toijalan mukaan kommunikointi seurajohdon kanssa on ollut ennen päätöstä vähäistä.

- Suoraan sanottuna olen roikkunut kuusi viikkoa löysässä hirressä, kun tällainen päätös on tehty. Ei tässä ole hirveästi kommunikoitu ja se kertoo siitä, että luottamusta ei ole.

Tulevat kuviot ovat seurajoukkueen osalta vielä auki, mutta kesällä Toijalaa työllistää miesten maajoukkueen apuvalmentajan pesti.

- Viimeiset pari viikkoa olen miettinyt, että näin voi käydä ja mitä sitten tehdään. Maanantaina lähden lomalle ja kesällä olen maajoukkueen mukana, mutta kaikki muu on vielä auki, Toijala kertoi.

Monta ovea on kuitenkin ehtinyt jo sulkeutua, kun päätös venyi myöhään kevääseen. Toijalan mukaan aina löytyy kuitenkin myös suunnitelma sen varalle, että valmennuspestiä ei löydy. Toiveissa on, että joku olisi nähnyt Katajan kaudessa muutakin, kuin pettymyksen.

- Mielestäni pelasimme fantastisen hyvää koripalloa oikeastaan koko kauden. Tiedostimme, että meillä on muutama sudenkuoppa joukkueessa - meillä oli aika kokenut, mutta myös hieman iäkäs takamiespari, jonka loukkaantumisalttius saattaa olla eri luokkaa kuin nuorilla pojilla. Siinä oli tietoinen riski, joka valitettavasti konkretisoitui meidän kannaltamme erittäin pahalla hetkellä. Tietysti on olemassa muitakin syitä ja virheitä, eikä tässä ole tarkoitus mennä niitä piiloon. Lopputulos on pettymys, sitä ei pääse karkuun millään, Toijala päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat