Kataja joutui kovan paikan eteen - "Näin vaikeaa ratkaisua ei ole ollut koko elämäni aikana"

Kiinnostusta Kataja Basketin päävalmentajan paikalle on joukkueenjohtaja Jukka Törmälän mukaan ollut ulkomaita myöten. Uusi valmentaja nimetään toukokuun aikana.

urheilu
Koripallo yleiskuva
Tomi Hänninen

Korisliigan kestomenestyjiin kuuluva Kataja Basket antoi lähtöpassit päävalmentajalleen Jukka Toijalalle, kun mennyt kausi päättyi suureen pettymykseen jo puolivälierissä. Suurin syy potkuihin löytynee kuluneesta keväästä, mutta Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä korostaa, että vain yhtä syytä teiden eroamiseen ei ole.

- Ei toki, vaikka totta kai se oli hirmuinen isku ja pettymys kaikille, että puolivälieristä ei menty eteenpäin. Tätä pitää kuitenkin tarkastella koko sen ajan pohjalta, jonka Jukka on meillä ollut. Joskus pitää vain tehdä ratkaisuja, Törmälä perusteli.

- Ei siihen yhtä ja ainoaa asiaa ole. Se on usean eri asian suumma ja tässä kohdassa halusimme ehkä hieman uudistua ja katsoa asioita uudelta kantilta.

Toijala on edustanut joensuulaisjoukkuetta niin pelaajaurallaan kuin valmentajana. Päävalmentajana hän on toiminut kaudet 2010-2014 sekä 2015-16. Törmälä myöntää, että tutun miehen sopimuksen päättäminen kesken kaiken ei ollut helppo paikka.

- Näin vaikeaa ratkaisua minulla ei ole ollut koko elämäni aikana, vaikka olen toiminut yrittäjänä monta kymmentä vuotta. Tämä oli kova paikka, mutta näin se vain elämä joskus menee, Törmälä huokasi.

Kiinnostusta ulkomaita myöten

Päätös tulevan kauden päävalmentajasta venyi pitkälle kevääseen, mikä jätti Toijalan roikkumaan omien sanojensa mukaisesti löysään hirteen. Törmälän mukaan Katajan joukkueenjohto halusi kartoittaa muita valmentajamahdollisuuksia ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

- Toikka on hyvä valmentaja, siitä ei ole kahta sanaa. Olisi tyhmää vetää vain niin sanotusti sokka irti ja katsoa, mitä tapahtuu.

Sopimusta uuden valmentajan kanssa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta kiinnostusta pestiin on ollut ulkomaita myöten. Keskusteluja on Törmälän mukaan käyty muutaman hyvän vaihtoehdon kanssa.

- Agenttitoimistot ovat ottaneet yhteyttä myös ulkomailta ja on kovan luokan valmentajia, jotka ovat tarjoutuneet meille töihin. Sieltä se löytyy ja viimeistään tämän kuun aikana meillä on uusi valmentaja, Törmälä vinkkaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat