Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu

SE:n uinut sekajoukkue luopui finaalipaikasta

Suomen sekajoukkue saavutti finaalipaikan Lontoon EM-kisojen sekauintiviestissä, mutta joukkue ei osallistu loppukilpailuun. Joukkueen ankkuri Ari-Pekka Liukkonen uskoo kovan avausstartin auttavan loppukisoissa.

Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka LiukkonenEPA/Tibor Illyes

Lontoon EM-uintien lähetykset TV2:ssa ja Yle Areenassa

Suomen sekajoukkue paranteli Suomen ennätyslukemia 4x100 metrin sekauintiviestissä, kun se kellotti alkukilpailussa ajan 3.53,94. Tämä oli 0,78 sekuntia parempi aika kuin vuonna 2014 Berliinin EM-kisoissa uitu SE. Joukkueen avausosuuden ui Mimosa Jallow, toisen osuuden Sami Aaltomaa, kolmannen osuuden Tanja Kylliäinen ja ankkuriosuuden Ari-Pekka Liukkonen.

- Se on hyvä, että tuli SE. Kyseessä on uusi laji, emmekä ole kuin pariin kertaa päässeet maajoukkueen kanssa uimaan sitä. Hyvä, että saimme aikaa pudotettua. Se on plussaa, suunta on oikea, Liukkonen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

"Toivon mukaan kroppa heräilee"

Suomi sijoittui alkuerissä viidenneksi ja sillä irtosi myös finaalipaikka. Joukkue ei kuitenkaan aio uida illan loppukilpailussa, sillä sekajoukkueviestin tarkoituksena oli ainoastaan tarjota uimareille kova startti heti alkuviikon aamujaksossa. Etenkin Liukkoselle startin saaminen oli hyvä, sillä hän ei ole pariin viime viikkoon pystynyt tekemään kovia vetoja nivusvamman ja flunssan takia. Liukkonen totesikin avausstartin olleen raskas.

- Varmaan se teki ihan hyvää loppuviikkoa ajatellen, että nyt sain startin alle. Toivon mukaan kroppa vähän heräilee ja pääsee vähän parempaan vauhtiin, hän sanoi.

- Jätin 50 metrin rintauinnin kokonaan pois näistä kisoista. Luulisin, että se auttaa, ettei nivusen kanssa tule mitään ongelmia. Flunssatilanne nyt on parempaan päin, mutta kuitenkin aika samoissa: tukkoisuutta ja vähän väsymystä, mutta ei mitään vakavampaa. Jospa tämä tästä.

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat