1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jalkapallon EM-kilpailut lähestyvät - Yle Urheilun Kisaopas ja lähetystiedot julkaistu

Jalkapallon EM-kisat tarjoavat kesä-heinäkuussa katsojille ja kuuntelijoille jännittäviä hetkiä, kun 24 maata pelaavat Euroopan mestaruudesta Ranskassa.

Antti-Jussi Sipilä, Riku Salminen, Matti Härkönen, Tapio Suominen ja Tero Karhu. Kuva: Yle / Jyrki Valkama

Jalkapallon EM-kisat pelataan tänä kesänä ensimmäistä kertaa 24 joukkueen turnauksena, kun joukkueita on entiseen verrattuna kahdeksan enemmän. Pudotuspeleihin tulee uutena neljännesvälieräkierros. Alkukesän pääurheilutapahtuman otteluita pelataan kymmenessä ranskalaisessa kaupungissa.

Kaikki 51 huippuottelua näytetään Ylen kanavilla suorina lähetyksinä televisiossa ja Yle Areenassa, lähetystunteja kertyy yhteensä lähes 150. Alkulohkovaiheessa otteluita pelataan pääsääntöisesti kolme illassa, klo 16, 19 ja 22 alkaen.

Kisat kuuluvat myös Yle Puhe -kanavalla, sillä radiosta kuullaan kisojen otteluista 30 kappaletta. Kisat huipentuvat reilun neljän viikon jälkeen sunnuntaina 10. heinäkuuta Pariisissa pelattavaan loppuotteluun.

Hallitsevana mestarina kisoihin lähtee Espanja, joka lukeutuu myös tällä kertaa kisojen suosikkeihin. Muita mestariehdokkaita ovat isäntämaa Ranska sekä hallitseva maailmanmestari Saksa. Mielenkiintoisia, mahdollisia yllättäjiä Belgia ja Itävalta. Suomen EM-karsintalohkosta kisoissa pelaavat Romania, Pohjois-Irlanti ja Unkari.

Ylen kisalähetyksissä studioisäntinä toimivat Tapio Suominen, Riku Salminen, Niki Juusela ja Antti-Jussi Sipilä. Otteluita selostavat muun muassa Matti Härkönen, Tero Karhu ja Hannu-Pekka Hänninen.

Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaavat Christoffer Herberts, Antti Koivukangas, Kristian Karlsson ja Jonas Lindholm.

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.