Suora

  • Urheilukierros
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Näkökulma: San Josen mykistävä dominanssi

Onko sittenkin niin, että St. Louisin duunarilätkällä ei ole mahdollista edetä nähtyä pidemmälle? Konferenssifinaalin kahdessa ensimmäisessä ottelussa San Josen nopeus oli Bluesille aivan liikaa, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

urheilu
San Jose juhlii.
AOP

ST. LOUIS. St. Louis menetti tiistaina kotiedun NHL:n läntisen konferenssin loppuotteluissa taivuttuaan kotijäällään liigan parhaalle vierasjoukkueelle San Joselle. Silti Blues voi olla kahden ottelun jälkeen vallitsevaan 1-1-tilanteeseen enemmän kuin tyytyväinen. Jos urheilu – tai elämä ylipäätään – olisi reilua, Sharks johtaisi sarjaa 2-0.

Siksi mykistävää San Josen pelillinen ylivoima meneillään olevassa sarjassa on ollut.


St. Louis on NHL:n pudotuspelien jäljellä olevista joukkueista pelitavaltaan selkeästi omassa kastissaan. Siinä, missä Tampa ja Pittsburgh etenkin pelaavat puhtaasti vauhdikasta taitolätkää, Blues tarjoaa kannattajilleen todellista työmiehen jääkiekkoa. Joukkue taklaa, riistää ja raastaa, pelaa työnteon kautta.

San Jose pystyy näihin molempiin pelitapoihin.

Sharks ei ole Los Angeles Kings, mutta se on isokokoinen ja kykeneväinen kovaankin vääntämiseen. Mutta se, mikä erottaa San Josen St. Louisista, on nopeus. Ja siihen jalka- ja pelinopeuteen, millä San Jose on tullut konferenssifinaalisarjaan, Blues ei ole löytänyt vielä yhtäkään lääkettä.

San Jose ei ole lähtenyt sarjassa lainkaan rymistelemään, vaan dominoinut kenttätapahtumia huimalla nopeudellaan. Ja tämä käsittää nopeuden niin kiekollisessa pelissä kuin ilman pelivälinettä. Kiekottomana San Jose saa jatkuvalla paineellaan Bluesin avauspelaamisen sekaisin.

St. Louisin avauspelaaminen on ollut kahdessa ottelussa melko karmivaa katseltavaa, ja kunnia siitä kuuluu San Josen pelaamiselle. Ja, kun Blues ei ole päässyt omistaan pois, on peli puuroutunut joko omiin tai keskialueelle, mistä Sharks kääntää peliä yhtä hyvin kuin mikä tahansa joukkue liigassa.


Samaan aikaan on väkisin herännyt kysymys myös joukkueiden vireystiloista. San Jose on päässyt konferenssifinaaliin helpommalla kuin kaksi hurjaa taistelusarjaa pelannut St. Louis ja se on näkynyt kaukalossa ainakin toistaiseksi. Ei Blues lähtökohtaisestikaan ole yhtä nopea kuin Sharks, mutta nyt siltä ei olla nähty minkäänlaista ”hyppyä”.

Väsymyksestä kielii myös muu löysäily Bluesin pelaamisessa.

Kiekonmenetykset kriittisillä alueilla, merkkausvirheet ja ennen kaikkea täysin typerät jäähyt pelin takana, 50-60 metriä omasta maalista. Sunnuntaina se tappoi San Josen kaikki kolme ylivoimapeliä, mutta tiistaina alivoimapeli antautui viidellä yrittämällä jo kahdesti.

Kurinalainen San Jose sen sijaan on keskittynyt läpi sarjan pelaamiseen ja jättänyt kaikenlaisen pelin ulkopuolisen säheltämisen Bluesille.

Sharks on sarjan parhaita vierasjoukkueita ja pelannut kaksi jämäkkää ottelua Scottrade Centerissä, vaikka hävisikin avauskamppailun lähinnä maalivahtipelin vuoksi. Silti aneeminen Blues etenkin tiistaina ampui itseään polveen useilla eri tavoilla ja suorastaan tarjosi voiton vierailleen.


On turha silti ylireagoida kahteen ensimmäiseen otteluun. San Jose oli pelillisesti parempi, mutta sarja on 1-1. St. Louis on käynyt läpi keskitalvella loukkaantumisten kanssa hurjan kiirastulen eikä se ole luovuttamassa ennen kuin tukeva nainen on laulanut viimeisen kerran.

St. Louis on lisäksi pelannut läpi kevään paremmin vieraissa kuin kotona. Ja sama koskee San Josea, joka on ollut läpi kauden vieraissa parempi kuin kotijäällään.

Silti selvää on, että St. Louis on todella kaukana juuri nyt Stanley Cupin finaalitasosta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat