Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jalonen jättää jo tapaus Perryn taka-alalle - "Meidän teinit eivät hätkähtäneet mitään"

Kanadan Corey Perryn Patrik Laineeseen kohdistunut jalkapyyhkäisy on MM-turnauksen kurinpitoelimen tutkittavana.

urheilu
Kari Jalonen kuvassa
AOP

Pietari. Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen ei halunnut tänään juurikaan puuttua enää eiliseen Corey Perryn likaiseen, Patrik Laineeseen kohdistuneeseen jalkapyyhkäisyyn, joka on MM-turnauksen kurinpitoelimen tutkittavana.

- Katson asiaa meidän kannaltamme niin, että meidän teinit (Laine, Aho, Rantanen, Pokka) eivät hätkähtäneet Kanada-pelissä yhtään mitään vaan keskittyivät vain voittamiseen ja voittavaan jääkiekkoon, päävalmentaja Kari Jalonen totesi Yle Urheilulle.

- Nuoret pelaajat antoivat eilisellä esityksellään hyvän signaalin koko joukkueelle asenteestaan, Jalonen jatkoi.

Tuleva Tanska-ottelu alkaa siintää Leijonien ajatuksissa jo pikkuhiljaa ja samalla Suomen pelilliset asiat kirkastuvat MM-turnauksessa entisestään.

- Tilastot kertovat selkeästi sen, että pelaamme erittäin nopeaa jääkiekkoa. Maaliprofiili näyttää sen, että teemme osumia suorista hyökkäyksistä ja kiekonriistoista. Pelaamme tällä hetkellä paljon nopeampaa kiekkoa kuin viime vuoden kisoissa, päävalmentaja taustoittaa.

- Olemme toitottaneet sitä pelaajille koko ajan, että meidän pitää operoida tiiviisti viisikkona sekä puolustus- että hyökkäyspäähän. Juuri tämä on ollut meidän juttu, josta haluamme pitää kiinni tulevassakin pelissä.

Menestystä janoavalle suomalaisyleisölle tuleva puolivälierävastustaja Tanska herättää tuskin samanlaisia väristyksiä kuin vaikkapa Ruotsi tai Venäjä. Päävalmentaja haluaa pitää joukkueen sisällä ennenkaikkea realismia yllä.

- Vapaalippua välieriin ei täällä ole. Haluamme onnistua, saada hyvä peli alle ja sitä kautta paikka välieriin, Jalonen kommentoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat