1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Venäjä haluaa maksaa kalavelat Leijonille: Miljoonia sydämiä murtui – on koston aika

Leijonat on aiheuttanut Venäjälle katkeria tappioita itänaapurin kotiarvokisoissa. Nyt venäläiset haluavat maksaa kalavelat takaisin.

Aleksander Ovetshkin sai turnauksen neljännessä pelissään maalitilinsä auki. Kuva: Tomi Hänninen

Venäjän jääkiekkomaajoukkue janoaa menestystä MM-kotikisoista. Venäjä eteni Moskovan MM-välieriin kaatamalla Saksan torstai-iltana maalein 4-1. Lauantaina kello 16.15 alkavassa välierässä Venäjää vastaan luistelee Suomi, joka on juottanut viime vuosina katkeraa kalkkia Venäjälle.

Venäläisen Sport Expressin mukaan Venäjän on aika maksaa vanhat kalavelat Suomelle. Lehden otsikko kirkui: On koston aika.

Etenkin arvokisatappiot Venäjän maaperällä ovat olleet venäläisille katkeria. Venäjälle on kertynyt kalavelkoja muun muassa Sotshin vuoden 2014 olympiakisojen puolivälierästä ja vuoden 2007 MM-kotikisojen välieristä. Lehden mukaan miljoonia sydämiä murtui vuonna 2007, kun Leijonat voitti Moskovan MM-välierässä jatkoajalla 2-1. 

Venäläisten mielialaa nostatti torstaina se, että supertähti Aleksander Ovetshkin sai maalitilinsä vihdoin turnauksessa auki, sillä juuri Ovetshkin oli vuonna 2007 todistamassa läheltä Suomen voittoa.

Lehti kuitenkin muistuttaa, että Suomi ei ole hävinnyt tämän vuoden turnauksen aikana peliäkään. Sport Express arvosti myös Suomen 4-0-voittoa Kanadasta, sillä lehden mukaan Kanadalla on kisoissa jalkeilla Venäjän tasoinen joukkue.