"Tietenkin meillä on muistissa Minskin finaalin tuomaritoiminta, joka ei mennyt nappiin"

Päävalmentaja Kari Jalonen ei halunnut lähteä suuremmin ruotimaan tulevia tai menneitä tuomaritoiminnan suhteen. Silti Leijonissa muistetaan varsin hyvin toissa vuoden finaalin tapahtumat.

Kuva: Tomi Hänninen

Suomen ja Venäjän kohtaaminen jääkiekon MM-kisojen välierässä tuo mieleen myös muistoja menneistä kohtaamisista. Edellinen suuri kohtaaminen oli vuoden 2014 MM-finaalissa Minskissä, jolloin tuomaritoiminta nousi suureen rooliin. Venäjä voitti ottelun 5-2.

Suomi sai tuolloin rutkasti jäähyjä ja Venäjä teki neljä ylivoimamaalia. Venäjältä sen sijaan jäi tuomitsematta muun muassa Jevgeni Malkinin huitaisu Erik Haulan kasvoihin. Venäjän päävalmentaja Oleg Znarok myös kommunikoi vaihtopenkille radiopuhelimella, vaikka oli toimitsijakiellossa.

Suomen nykyjoukkueessa on mukana seitsemän pelaajaa kahden vuoden takaisesta joukkueesta. Päävalmentaja Kari Jalonen ei ollut tuolloin vielä Leijonissa. Nykyluotsi ei halunnut suuremmin spekuloida tulevia tai menneitä tuomariasioita, mutta tiedosti toki parin vuoden takaisen.

- Ei kannata mennä näihin provosointeihin ja muihin juttuihin. Peli on peliä ja tuomarit kuuluvat osana siihen, Jalonen aloitti perjantain harjoitusten jälkeen.

- Tietenkin meillä on muistissa Minskin finaalin tuomaritoiminta, joka ei mennyt nappiin. Mutta ne ovat historiaa ja tietenkin toivon, että se oikeudenmukainen linja olisi molemmille samanlainen, hän jatkoi.

Leijonien riveissä keskittyminen on tiiviisti omassa tekemisessä, joka on mennyt turnauksen ajan toivottuun suuntaan.

- Me olemme kasvaneet joukkueen kanssa yhteen matkan aikana ja peli on kasvanut myös. Nyt sen pitää olla parhaimmillaan.

Suomi kohtaa Venäjän välierässä lauantaina klo 16.15.