1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tunnettu ruotsalaistoimittaja jatkaa omiensa lyttäämistä: "Sydämeni sykkii nyt Leijonien puolesta"

Ruotsalaisen Aftonbladetin jääkiekkotoimittaja Mats Wennerholm jatkaa Tre Kronorin otteiden kritisointia. Samalla hän kehuu Leijonia maasta taivaisiin.

Ruotsi hävisi Kanadalle 0–6 puolivälierissä. Kuva: Tomi Hänninen

Aftonbladetin tunnettu jääkiekkotoimittaja Mats Wennerholm kritisoi (siirryt toiseen palveluun)Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen otteita puolivälieriin päättyneissä MM-kisoissa. Hän ottaa vertailukohteekseen toistaiseksi tappioita kisoissa välieriin edenneen Suomen.

Wennerholm kehuu erityisesti Leijonien jääkiekkomaajoukkueen taustaryhmän ammattimaisuutta verrattuna Ruotsiin.

– Mielestäni pidän jopa Ruotsin johtoryhmän asennetta yhtä amatöörimäisenä kuin peliä turnauksessa, Wennerholm kirjoittaa.

Kun Ruotsi matkusti Moskovasta puolivälierään Pietariin, heidän varusteensa myöhästyivät niin, että harjoitukset jäivät välistä. Ruotsi matkusti myös Wennerholm kritisoi Ruotsin johtoa siitä, että kellekään muulle joukkueelle ei käynyt niin. Wennerholm ei pitänyt myöskään siitä, että Tre Kronor matkusti kaupungin välin junan ykkösluokassa. Suomi ja Kanada lähtivät puolivälierään kakkosluokassa.

– Suomi matkusti samassa kakkosluokan junassa vaunu eteenpäin Kanadasta. Mutta Suomen jääkiekkoliitto oli ottanut asioista selvää etukäteen. He olivat ostaneet vaunusta jokaisen vappaan paikan omilla rahoillaan. Näin pelaajat saivat lisätilaa varusteilleen.

Wennerholm ei myöskään pitänyt Ruotsin joukkueenjohtajan Tommy Boustedtin syytöksistä venäläisiä kisajärjestäjiä kohtaan.

– Se ei ole hyväksyttävää, toimittaja lataa.

Ruotsalaistoimittaja sanookin, että ei aio olla puolueeton enää tämän vuoden MM-turnauksessa.

– Sydämeni sykkii nyt Leijonien puolesta.