PK-35:n taistelu ei riittänyt – PS Kemi nousi kahden maalin takaa tasoihin

PK-35 Vantaa johti vierailija PS Kemiä vastaan jo 2-0, mutta Fernando Rodriguezin ulosajon myötä kemiläiset kirivät ottelun lopussa tasoihin.

PK-35:n Konsta Rasimus. (Arkistokuva) Kuva: AOP

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseet PK-35 ja PS Kemi pelasivat värikkään ottelun Vantaalla, Myyrmäen stadionilla. Pisteet tasattiin 2-2 –lukemin ja ottelussa nähtiin peräti kaksi ulosajoa.

Vierailija PS Kemi aloitti ottelun vahvasti ja hyökkääjä Billy Ions oli lähellä maalintekoa jo ottelun toisella peliminuutilla Joona Vetelin erinomaisesta keskityksestä. Kotijoukkue PK-35 pääsi kuitenkin pikku hiljaa peliin mukaan ja loi puoliajan edetessä useita vaarallisia maalintekopaikkoja Kemin maalille.

Njazi Kuqi sai 35. minuutilla paljon tilaa vasemmalla laidalla ja lähetti matalan keskityksen rangaistusalueen rajalle. Espanjalainen Mateo Miguez oli pallossa ensimmäisenä ja sijoitti pelivälineen vastustamattomasti oikeaan yläkylmään.

Kotijoukkue lisäsi johtoa heti toisen puoliajan alussa, kun Lucas Kaufmannin keskitys löysi maalin edessä täysin vapaana olleen Kuqin, joka viimeisteli varmasti kotijoukkeen 2-0 –johdon.

Kemi kavensi kuitenkin nopeasti, kun Rundell Winchesterin keskitys tuli vantaalaispuolustuksen läpi Ionsille asti, joka kavensi tilanteeksi 1-2.

Vain hetkeä myöhemmin Ions oli karkaamassa puolittain läpi ja PK-35:n puolustaja Fernando Rodriguez joutui kaatamaan englantilaishyökkääjän. Rikkeestä Rodriguezille tuomittiin suora ulosajo.

- Alin mies ja kai siinä joku kontakti oli. Se oli enemmän sellaista jalkoihin sotkeutumista. Harmittaa, kun ensimmäisellä puoliajalla vastaavasta tilanteesta meidän pelaajaa revittiin, mutta hän pysyi rehellisesti pystyssä, eikä tilanteesta tuomittu edes keltaista korttia, PK-35n puolustaja Konsta Rasimus harmitteli.

Kemin ylivoima tuotti lopulta tulosta ottelun 88. minuutilla, kun Ions pääsi viimeistelemään Joona Vetelin syötöstä Kemin 2-2 –tasoituksen upealla sijoituksella.

Ottelun loppuhetkillä Winchester otti itselleen toisen keltaisin ja myös Kemi joutui pelaamaan viimeiset sekunnit miehen alivoimalla.

- Tulos ei tyydytä. Toisaalta taisteltiin pitkään yhden miehen alivoimalla, mutta siinä oli mahdollisuudet kolmeen pisteeseen, Rasimus kommentoi.

Rasimus oli kuitenkin tyytyväinen siihen, kuinka paljon joukkue pystyi parantamaan viikko sitten Ilvekselle kärsityn 0-2 –tappion jälkeen.

- Meiltä sellainen keskitason esitys, mutta huima parannus edelliseen otteluun, Rasimus sanoi.

Ville Makkonen