1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jussi Jokinen hehkuttaa julmetusti teinitähti Ahoa: ”Pelaa kentällä kuin kolmekymppinen”

Leijonien hyökkääjä Jussi Jokinen hehkutti Venäjä-välierävoiton jälkeen ottelussa kaksi maalia tehnyttä Sebastian Ahoa estoitta.

Jussi Jokinen. Kuva: Tomi Hänninen.

Leijonien 33-vuotias hyökkääjä Jussi Jokinen kertoi hyvin nykyisessä Suomen MM-joukkueessa vallitsevasta ikäjakaumasta. Hän nosti esille Venäjä-välierässä kaksi maalia tehneestä Sebastian Ahosta tarinan.

– Kun tulin 18-vuotiaana Kärppien edustusjoukkueeseen, istuin Sepen [Sebastian Aho]i isän Hapen [Harri Aho] vieruskaverina vuoden, Jokinen naureskeli.

– Kun olen Kärppien kanssa treenannut, olen myös oppinut tuntemaan Sepen hyvin. Hän on 18-vuotiaaksi kypsä kaveri. Kypsempi, mitä hänen ikä on. Hän pelaa kentällä kuin kolmekymppinen.

Florida Panthersissa NHL:ää pelaava Jokinen kehui myös 18-vuotiaan Ahon ratkaisukykyjä.

– Hän on tosi fiksu kaukalon ulkopuolellakin. Kaksi maalia tähän paikkaan ja viime vuonna ratkaisevassa Liiga-finaalissa voittomaali jatkoajalla, niin on kyllä kova pelaaja. Kovissa paikoissa parhaimmillaan. Hienoa häntä on katsoa.

Ottelun alkua Jokinen hieman harmitteli, kun Venäjä pääsi jo ottelun toisella minuutilla maalin johtoon.

– Se ei ole ikinä paras ase Venäjää vastaan, että päästää johtoon. Mutta me vastasimme tosi hyvin. Olimme hyvin tehokkaita maalintekopaikoissa toisessa erässä, Jokinen kommentoi ottelun kulkua.

– Kolmannessa erässä olisimme halunneet pelata enemmän hyökkäysalueella. Mutta olemme olleet timanttia puolustusalueella koko turnauksen ajan. Kossulta [Mikko Koskiselta] loistava peli.

Sunnuntain finaali Kanadaa tai Yhdysvaltoja vastaan kuulostaa Jokisen korvaan tietysti hienolta.

– Minulle nämä ovat seitsemännet MM-kisat ja ensimmäinen MM-finaali. Huomenna on isoin peli urallani.

Aiemmalla Kanada-voitolla ei Jokisen mukaan ollut mitään merkitystä.

– Huomenna on uusi peli, mutta voidaan ottaa juttuja niistä kuitenkin.

– Startti ja lataus, siihen pitää jotain keksiä, Jokinen päätti.