1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Karri Kivi hehkutti Leijonien "nuoret hihhulit" ja "unelmavävyt"

Karri Kiven mukaan Venäjän näiden kisojen joukkueen lyöminen Moskovassa on yksi Suomen kiekkohistorian kovimpia suorituksia.

Karri Kivi Kuva: AOP

Jääkiekkovalmentaja Karri Kivi vietti lauantai-iltaa urheilulukion 30-vuotisluokkakokouksesta. Sielläkin toki seurattiin Suomen ja Venäjän välistä MM-kisojen välieräottelua. Kivi ylisti Suomen esitystä erittäin korkealle.

- Tuon Venäjän lyöminen Moskovassa on yksi kovimpia suorituksia ilman muuta. Jo Kanada-pelissä näkyi, että pelaajien itseluottamus on huikealla tasolla. Vähän otettiin alussa vastaan ja sen jälkeen näkyi, että Venäjä rupesi jopa vähän pelkäämään.

- Kun Koivu, Komarov ja Jokinen tulivat tuolla asenteella edustamaan Suomea ja siihen yhdistettynä meidän nuoret "hihhulit", niin on nähty ensimmäisestä päivästä lähtien, että tässä on mahtava soppa. Nyt peli on vielä parantunut koko ajan. Huomenna on mielenkiintoinen ilta edessä, Kivi sanoi.

Kiven mielestä on yhdentekevää tuleeko finaalissa vastaan Kanada vai USA. Päivän kunto ratkaisee.

- Suomen valmennuksen vahvuuksia on vastustajan scouttaaminen. Se oli ratkaisu Venäjä-peliin ja se on myös huomenna Suomen vahvuus.

Suomen joukkueesta on löytynyt ratkaisijoita laajalla rintamalla. Venäjää vastaan Sebastian Aho teki kaksi maalia.

- Joukkueessa alkaa olla jo useita unelmavävyjä. Tämä ei ole hyväksi pelkästään jääkiekolle, vaan koko meidän nuorisolle. Kun nuori yrittää, niin kaikki on mahdollista.

Onko Suomi valmis maailmanmestaruuteen?

- Jalonen on parhammillaan siinä, että miten saadaan joukkue siihen tilaan, että ei pelata hopeasta vaan huomenna kaikki lasiin, Kivi sanoi.