1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonat otti yliotteen Legendojen puistossa - "Punakone yskähteli"

Loppuotteluun edennyt Suomi oli tyly vieras välierässä isäntämaa Venäjää vastaan. Alun hakemisen jälkeen Suomi sammutti Punakoneen täysin. Se maistui makoisalle päävalmentaja Kari Jalosen suussa.

Kuva: Tomi Hänninen

MOSKOVA. Suomi teki sen taas. Löi Venäjän kolmannen kerran peräkkäin uudenkarheassa, mahtipontisesti nimetyssä Jääpalatsissa, joka sijaitsee Legendojen puistossa. Suomi vie tällä hetkellä Venäjää joka osa-alueella.

- Me käytiin täällä pelaamassa neljä EHT-peliä. Fakta on se, että ne on kerran meidät voittanut, silloinkin Suomen joukkue oli mahataudissa. Ei se nyt ihan sattumaa ole, että me Venäjä voitetaan. Osaamme pelata heitä vastaan. Tiedetään ne jutut mitkä pitää olla kunnossa omassa pelissä. Ennen kaikkea heidän vaarallista hyökkäystä vastaan, päävalmentaja Kari Jalonen totesi.

Kuten oli arvattavissa, Venäjä tuli alussa kovalla paineella Suomen päätyyn ja menikin johtoon vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Suomi oli ensi kertaa tappioasemassa MM-turnauksen aikana.

- Vähän semmoinen ohhoh-maali siihen alkuun, mutta me ei siltikään hermostuttu. Fokus pysyi siinä voittamisessa ja siinä pelissä. Se on ollut tämän joukkueen vahvuus.

Kahdella Sebastian Ahon ylivoimaosumalla sekä Jussi Jokisen maalilla Suomi vei toisen erän puhtaasti 3-0. Päätöserässä Suomi riisui Venäjän täydellisesti aseista, jäähyistä huolimatta.

- Koskinen maalissa oli mies paikallaan, myös pakisto oli kovassa paikassa. Venäjän hyökkäyskalusto on tämän turnauksen paras. Onnistuttiin pitämään ne yhdessä maalissa ja siitä menee iso kiitos meidän pakistolle, Jalonen kehui.

Suomella on huomenna mahdollisuus sinetöidä historiallinen tripla. Eli voittaa kolme maailmanmestaruutta saman kauden aikana.

- Jokainen pieni jääkiekkoilija, joka Leijona-polkuun lähtee niin heidän unelma on pelata Leijonissa. Nyt kun ne pääsee tänne niin he toteuttaa unelmaansa. Siitä tulee se sitoutuneisuus Leijona-paitaan. Meillähän ei ole täällä isoja egoja vaan kaikki pelaa Leijonille ja Suomen kansalle. Se on näkynyt suomalaisessa jääkiekossa lähihistoriassa, Jalonen sanoi.

Punakoneen uutta tulemista markkinoidaan Venäjällä kovasti tänä päivänä. Joukkueen bussi on koristettu valtavin Krasnaja Mashina-tekstein ja esimerkiksi Moskovan uusi MM-näyttämö on täynnä sen vanhan kunnon Punakoneen pelaajien kuvia. Pettymys on siis venäläisleirissä valtava, kun haaveet MM-kullasta karisivat.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu, että me laitetaan täällä isäntämaa pois finaalipaikalta. Krasnaja Mashina yskähteli tänään, Jalonen sanoi.