Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku

Liukkonen jätettiin viidenneksi EM-finaalissa

Flunssasta kärsinyt Ari-Pekka Liukkonen paranteli Suomen ennätyslukemia 50 metrin vapaauinnin välierässä, mutta ei pystynyt vastaavaan Lontoon EM-kisojen finaalissa.

urheilu
Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka LiukkonenEPA/Tibor Illyes

Ari-Pekka Liukkonen lohkaisi sekunnin sadasosan pois nimissään olleesta Suomen ennätysajasta 50 metrin vapaauinnin välierässä, kun hän kellotti ajakseen 21,92. Viikon aikana flunssasta kärsineeltä ja antibioottikuurilla olevalta Liukkoselta odotettiin vastaavaa myös finaalissa.

Liukkonen sai mainion lähdön ja oli hyvin rintamassa mukana. Hän ei pystynyt kuitenkaan taistelemaan mitalista, vaan oli viides ajalla 22,01. Vaikka tämä jäi Suomen ennätyksestä, oli se jälleen alle Rion olympialaisten A-rajan 22,27.

- Ari-Pekan startti oli loistava, mutta viimeinen kymmenen metriä maaliin tulossa hidastui. Mutta viides sija oli hyvä uutinen kaikkien ongelmien jälkeen, Yle Urheilun asiantuntija Vesa Hanski totesi.

Euroopan mestaruuden voitti Ranskan Florent Manaudou ajalla 21,73. Ukrainan Andriy Govorov oli toinen ajalla 21,79 ja Ison-Britannian Benjamin Proud kolmas ajalla 21,85.

Suosittelemme

Tuoreimmat