1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Miten tuomarit pärjäävät Leijonien MM-finaalissa? – Jalonen viime vuonna toisesta päätuomarista: "En voi uskoa, että tuollaisia voi tapahtua tällä tasolla"

Kari Jalosella oli viime vuonna Tshekin MM-kisoissa terävä mielpide Prahan MM-kisoissa Roman Gofmanin toiminnasta. Gofman viheltää tänään toisena päätuomarina MM-finaalin, jossa Leijonat kohtaa Kanadan.

Kari Jalonen Kuva: Tomi Hänninen

Venäläinen Roman Gofman viheltää sunnuntaina toisena päätuomarina Leijonien MM-finaalissa Kanadaa vastaan. Suomen päävalmentaja Kari Jalosella ei kovin hyvin muistoja Gofmanista ole viimeisen vuoden varrelta.

Hän oli päätuomarina tämän vuoden kisoissa jo aiemmin Kanadaa vastaan yhdessä sveitsiläisen Tobias Wehrlin kanssa. Silloin Suomen päävalmentaja kuohui Patrik Laineen kohtalosta. Kanada-kapteeni Corey Perry leikkasi vaihtoon mennessään vieressä vauhtia kiihdyttäneen Patrik Laineen eteen. Suomalaislupauksen jalka vääntyi tilanteessa ikävästi ja hän ei pelannut useampaan vaihtoon.

– Sehän on vahingoittamisyritys. Se meni tuomareilta ohi. Kyllä me näimme sen, kun se vaihtoaitiomme edessä tapahtui. Katsotaan, onko mitään tehtävissä. Sanoimme tuomareille siitä, emme tiedä pystyvätkö he mitään tekemään sille, Jalonen sanoi alkulohkon ottelun jälkeen suomalaismedialle.

Viime vuoden MM-kisoissa Suomi putosi Tshekille puolivälierissä. Silloinkin Gofman oli päätuomarina. Tosin toisena päätuomarina toimi myös venäläinen Konstantin Olenin.  Kari Jalonen kävi todella kuumana ottelun jälkeen.

– Tuomarit tekivät toisessa erässä kolme isoa virhettä. En voi uskoa, että tuollaisia voi tapahtua tällä tasolla. Se oli liikaa pelaajillemme, Jalonen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Ensin Martin Erat huitaisi Joonas Kemppaista mailaan ja he tekivät maalin ylivoimalla. Sen olisi pitänyt olla jäähy. Sitten me teemme maalin, joka hylätään. Kukaan ei voinut ymmärtää sitä. Petri Kontiola joutui jäähylle ja he tekivät kohta maalin. Jaromir Jagr löi vielä Pekka Rinnettä mailaan, hän jatkoi luetellen rikkeitä.

Roman Gofman on viheltänyt viiden kauden ajan KHL-liigaa. Nämä ovat hänen nelännet MM-kisansa.

Jääkiekon MM-loppuottelu Suomi-Kanada alkaa sunnuntai-iltana klo 20.45. Yle Urheilu seuraa finaalin tapahtumia herkeämättä. MM-kisaoppaaseen pääset tästä.