1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonat taipui karvaasti hopealle – Kanada uusi vakuuttavasti mestaruuden

Kanada voitti toisen perättäisen mestaruuden varmalla esityksellä Suomea vastaan MM-finaalissa. Loppulukemat Moskovassa olivat 2-0 jääkiekon emämaan hyväksi.

Kuva: Tomi Hänninen

Kanada voitti Suomen 2-0 jääkiekon MM-kisojen finaalissa Moskovassa. Mestaruus oli jääkiekon emämaalle toinen perättäinen ja yhteensä 26:s.

Alkusarjassa Suomelle 0-4 hävinnyt Kanada iski finaalissa johtoon avauserän puolivälissä Connor McDavidin maalilla, ja piti sen jälkeen tiukasti oman päänsä puhtaana, eikä Suomi päässyt juuri tekopaikoille. Viimeisellä sekunnilla Matt Duchen laukoi 2-0-osuman tyhjään maaliin.

MM-hopea on Suomelle historian kahdeksas. Lisäksi Suomella on kaksi MM-kultaa ja kolme pronssia, eli yhteensä 13 mitalia. Edellisen kerran Suomi pelasi finaalissa keväällä 2014, kun se taipui niin ikään hopealle. Edellinen maailmanmestaruus on vuodelta 2011.

Patrik Laine valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi ja hyökkääjäksi, Mikko Koskinen puolestaan parhaaksi maalivahdiksi. Laine, Koskinen ja Mikael Granlund valittiin myös kisojen tähdistökentälliseen.

Suomella oli historiallinen mahdollisuus voittaa ensimmäisenä maana kolme eri maailmanmestaruutta samana vuonna, kun alla oli jo U20- ja U18-mestaruudet.

Kisojen pronssia vei Venäjä, joka kaatoi aiemmin sunnuntaina USA:n 7-2.

Seuraavan kerran Leijonat on tositoimissa kansainvälisen jääkiekon turnauskalenteriin palaavassa World Cupissa. Maailmancup käydään Kanadan Torontossa 17. syyskuuta – 1. lokakuuta. Lopulliset joukkueet nimetään 27. toukokuuta.