1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonien entinen ja nykyinen superjunnu liekeissä - he olivat MM-jääkiekon sankarit

Jääkiekon MM-kisojen huippusuorittajat löytyivät Suomen joukkueesta.

Kuva: Tomi Hänninen

Mikael Granlund

Muutama vuosi sitten Granlund oli sensaatiomainen nuori pelaaja, nyt hän oli Leijonien tasaisimpia suorittajia ja koko kisojen parhaita pelaajia. Granlund oli tärkeä osa Suomen ykkösketjua ja ylivoimapeliä, mutta kunnostautui hyökkäysosaamisensa lisäksi selkeästi kehittyneessä kokonaisvaltaisessa pelissä.

Vadim Shipatshjov

Venäläishyökkääjä johti kisojen vaarallisinta ketjua. Shipatshjov, Artemi Panarin ja Jevgeni Dadonov takoivat tehoja, vaikka Aleksandr Ovetshkin ja Jevgeni Kuznetsov kärrättiinkin kesken kaiken Pohjois-Amerikasta ykkösketjuun. Shipatshjovin tehopisteet kymmenestä ottelusta olivat komeat 6+12 ja pistekuninkuus irtosi selvällä marginaalilla.

Unkarin fanit

Unkarin pelillinen taso ei vielä riitä näihin karkeloihin, mutta sen kannattajat olivat mukava väriläiskä pitkässä turnauksessa. Pietariin oli matkustanut satoja unkarilaiskannattajia, jotka pitivät tunnollisesti meteliä kaikissa joukkueensa otteluissa. Tuki ei lopu, vaikka vauhtia haetaankin taas I-divisioonasta. Maan jääkiekkoa viedään eteenpäin yhdessä.

Patrik Laine

Laine oli turnauksen alkupään sensaatioita tehdessään kovaa jälkeä Leijonien ylivoimalla. Kisojen edetessä Laine haki enemmän syöttöjä, mutta kykeni silti jatkamaan pistetehtailua. Jaromir Jagrin ikivanha varausikäisen pelaajan piste-ennätys meni aikaisin rikki ja Laineen ensimmäiset miesten MM-kisat päättyivät heti mitaliin sekä arvokkaimman pelaajan palkintoon.

Sebastian Dahm

Tanskalaismaalivahti muistutti pitkään muuria ja oli NHL-apujen ohella Tanskan tärkein pelaaja. Dahm torjui Tanskalle muutamia pisteitä yksin joukkueen edetessä hienosti pudotuspeleihin. Kuten niin monesti näissä kisoissa, Suomi kuitenkin paikansi myös Dahmin ja Tanskan heikot kohdat ja lähetti koko joukon kotimatkalle.