1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Pettynyt Barkov kehui Koskista, mutta manasi Suomen hyökkäystä – "Tämä syö miestä"

Aleksander Barkov myönsi, että hänellä oli Venäjän kisoissa tähän mennessä paras tilaisuus voittaa maailmanmestaruus Suomen joukkueen kanssa. Hän uskoo kuitenkin saavansa vielä mahdollisuuksia.

Aleksander Barkov Kuva: Tomi Hänninen

Suomen joukkueen ykkössentteri Aleksander Barkov manaili menetettyä mahdollisuutta voittaa maailmanmestaruus saman vuonna, kun siihen on pystynyt myös Suomen nuorten maajoukkue ja juniorijoukkue. Barkov ei kuitenkaan usko, että tämä oli hänelle viimeinen mahdollisuus voittaa MM-kultaa.

- Sitä on vähän vaikea miettiä, kun olen 20-vuotias. Jotenkin uskon, että tulisi vielä mahdollisuus. Mutta totta kai nyt oli tähän mennessä paras mahdollisuus ottaa kultaa ja se ei onnistunut. Se syö miestä, Barkov myönsi.

- Tietysti tiesimme, että Kanada on kova joukkue ja sekin haluaa voittaa, mutta niin halusimme mekin. Tämä oli tiukka matsi, tällä kertaa meidän pelimme ei riittänyt.

"Kanada oli valmiimpi"

Leijonat pöllytti Kanadaa alkusarjassa 4-0, mutta loppuottelussa sillä oli suunnattomia vaikeuksia etenkin kiekollisessa pelissä. Barkovin mukaan se johtui myös siitä, että Kanada oli finaalissa niin hyvä.

- He pelasivat tosi hyvän matsin, dominoivat peliä. Me yritimme puolustaa ja meidän maalivahtimme oli uskomaton, mutta me emme tehneet tarpeeksi maaleja, Barkov manasi.

- Totta kai olisin toivonut, että olisimme pelanneet enemmän kiekolla ja yrittäneet heidän päädyssään. Siihen emme oikein pystyneet emmekä päässeet kiekolle. Kanada oli valmiimpi ja sen takia se voitti.