1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Huippupelin pelannut Koskinen kehui McDavidia: "Harva jätkä pystyy tuollaiseen"

Mikko Koskinen piti Leijonia pystyssä useassa ottelussa, mutta finaalissa hänkään ei pystynyt pysäyttämään Kanadaa ja Connor McDavidia.

Mikko Koskinen Kuva: Tomi Hänninen

Suoen joukkueen viimeinen lukko, maalivahti Mikko Koskinen oli hävityn finaaliottelun jälkeen luonnollisesti murtunut mies. Loistokisat pelanneen Koskisen selän taakse tehtiin turnauksessa ainoastaan yhdeksän maalia, mutta se tärkein niistä livahti Kanadaa vastaan pelatussa loppuottelussa, kun Connor McDavid vei joukkueensa 1-0-johtoon. Matt Duchene teki Kanadan toisen osuman tyhjään maaliin.

Toisaalta McDavidin voittomaali oli todellinen yksilö- ja huippusuoritus.

- Aika nopeasti hän sai vietyä siitä sivuun ja siitä vielä ihan ylähyllylle. Harva jätkä pystyy tuollaiseen, tuli oikealle kaverille paikka heidän kannaltaan katsottuna, Koskinen myönsi.

"Matka jatkuu"

Maailmanmestaruus oli Leijona-joukkueelle todella lähellä. Se voitti Venäjän turnauksessa kaikki muut ottelut, paitsi finaalin.

- Me puolustimme taas tosi tiiviisti ja uhrautuvasti ja söimme kiekkoa. Emme saaneet ehkä hyökkäyspeliämme käyntiin, se jäi vähän vaisuksi. Meillä oli pari paikkaa iskeä kiekko maaliin, mutta veskari (Cam Talbot) otti toisessa päädyssä hyvin, Koskinen totesi.

- Totta kai tappio harmittaa. Sen takia olemme täällä olleet, että voittaisimme kultaa. Nyt se mahdollisuus on otettu pois. Se on iso pettymys ja syö ihan älyttömästi, mutta matka jatkuu