Jalonen pelaajilleen tappion jälkeen: Teidät on rakennettu voittamaan

Suomen jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Kari Jalosen mukaan Kanada pystyi tylsyttämään Leijonien hyökkäyspelin tehokkaasti. Jalonen koki olevansa etuoikeutettu, kun on saanut valmentaa Suomen maajoukkuetta.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen (oik.) takanaan valmentaja Jukka Rautakorpi. Kuva: Tomi Hänninen

Kanada osasi käyttää hyväkseen omat paikkansa Venäjän jääkiekon MM-kisojen loppuottelussa. 0-2-tappio oli Leijonien turnauksen ainoa, jonka se koki pelaamassaan kymmenessä pelissä.

- On totta kai iso pettymys, että emme pystyneet voittamaan. Kaikki kunnia täytyy kyllä antaa Kanadan hyökkäyspelille. Se tuolla vahvalla hyökkäyspelillä tylsytti meidän omaa hyökkäyspeliämme. Tämä oli maalin peli loppuun asti. Meillä oli omat mahdollisuutemme, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä, kahden vuoden pestin jälkeen Leijonat jättänyt päävalmentaja Kari Jalonen summasi ottelun jälkeen.

- Kanada oli vahva hyökkäyksessään. Meillä oli paljon pitkiä puolustuspelejä ja kun meidän piti siitä lähteä hyökkäämään, niin oli vähän puntti tyhjä. Se oli vähän joka kentällä sama tilanne: ei ollut enää voimaa hyökkäyksiin.

"Finaalissa pelattiin parasta lätkää"

Jalosen mukaan Kanadan pelissä ei ollut mitään sellaista, joka olisi tullut Suomen joukkueelle yllätyksenä, sillä joukkueet olivat kohdanneet jo alkusarjassa. Tuolloinkin Kanada hyökkäsi vahvasti.

- Jos verrataan näitä kahta peliä, niin kyllähän heidän maalivahtinsa (Cam Talbot) oli tänään parempi kuin aikaisemmassa pelissä, mutta muuten ei siellä mitään sen ihmeellisempää ollut.

Jalosen mukaan loppuottelu oli kuitenkin ylivoimaisesti kovin peli, jonka Leijonat pelasi Venäjän MM-turnauksessa.

- Täytyy antaa kunnia Kanadalle. Siellä oli tila ja aika vähissä, se oli todellakin otettu pois ihan minimiin. Ja se fyysisyys, joka siellä oli koko ajan läsnä. Finaalissa pelattiin kyllä parasta lätkää.

"Olen ollut etuoikeutettu"

Jalonen vakuutti, että jokainen Leijona-pelaaja jätti kaiken kentälle ja pukukoppi oli ottelun jälkeen täynnä pettyneitä pelaajia. Jalonen kertoi korostaneensa tappion jälkeen yhtä sanomaa: pelaajat on rakennettu voittamaan.

- Ymmärrän, että he eivät osaa arvostaa tätä tai koe voittaneensa hopeaa, koska he hävisivät finaalissa. Se ei lämmitä, että olemme maailman toiseksi paras maa. Ehkä aika parantaa sitä ja tuo esiin sen, että kyllähän me aika upeaa lätkää pelasimme koko turnauksen, Jalonen kehui.

- Siellä on niin paljon hienoja juttuja joukkueen sisällä, että tämä matka on kyllä ollut aika mahtava olla mukana. Olen ollut etuoikeutettu kun olen saanut valmentaa heitä.