1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonakapteeni kotimaan kamaralla - "Suomen jääkiekon tulevaisuus näyttää hyvältä"

Leijonien kapteeni Mikko Koivu ei halua jossitella MM-finaalin tapahtumilla. Kanada oli vahvempi ja Leijonien turnaus päättyi MM-hopealle.

Jääkiekkoa: Leijonien kotiinpaluu - Mikko Koivu
Jääkiekkoa: Leijonien kotiinpaluu - Mikko Koivu

Leijonakapteeni Mikko Koivu ei halua miettiä, mitä Leijonat olisi voinut tehdä toisin sunnuntain MM-finaalissa Kanadaa vastaan. Kanada kukisti Leijonat 2-0 Moskovassa ja Leijonien upea turnaus päättyi MM-hopealle.  

- Parempi (Kanada) voitti eikä auta jossitella. Annoimme kaikkemme ja takki on nyt täysin tyhjä. Turnausjärjestelmähän on raaka, kun päästään pudotuspeleihin. Vaikka joukkue olisi kuinka hyvä, niin joskus ei vain natsaa, Koivu painotti Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun joukkue oli palannut koti-Suomeen. 

Patrik Laine, Sebastian Aho ja kumppanit nousivat suuriin otsikoihin ja näyttivät, että suomalaisen jääkiekon tulevaisuus on valoisa. Huippupelaajia riittää tulevinakin vuosina.   

- Suomen jääkiekon tulevaisuus näyttää todella hyvältä. Ei ole sattumaa, että meille on tullut vuodesta toiseen menestystä. Historiahan lähtee siitä, että pitää olla suunnannäyttäjiä, jotka siirtävät kapulan seuraaville sukupolville, Koivu mietti.