1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tätä on mystinen World Cup - NHL-tähtiä, yhdistelmäjoukkueita ja finaalisarja

Leijonien tähtäin on seuraavaksi syksyllä pelattavassa jääkiekon World Cupissa.

Jääkiekkoa: Mikä ihmeen jääkiekon World Cup?
Jääkiekkoa: Mikä ihmeen jääkiekon World Cup?

Jääkiekon World Cup pelataan 17. syyskuuta alkaen Torontossa, ennen NHL-kauden alkua. Turnaus on NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen NHLPA:n järjestämä. Se pelataan NHL-säännöillä pienessä kaukalossa.

World Cup järjestettiin edellisen kerran syksyllä 2004. Tuolloin Raimo Summasen valmentama Leijonat ylsi finaaliin, mutta taipui lopulta Kanadalle niukasti maalein 2-3.

Suomi pelaa B-lohkossa yhdessä Ruotsin, Venäjän ja Pohjois-Amerikan U23-joukkueen kanssa.  A-lohkossa paremmuudestaan mittelevät Kanada, Tshekki, Yhdysvallat ja Euroopan joukkue.

Pohjois-Amerikan U23 ja Euroopan joukkue ovat yhdistelmäjoukkueita. Euroopan joukkue koostuu luonnollisesti eurooppalaisista pelaajista, mutta joukkueessa ei voi olla pelaajia Suomen, Venäjän, Tshekin tai Ruotsin joukkueista. Pohjois-Amerikan U23 on puolestaan alle 23-vuotiaiden kanadalaisten ja yhdysvaltalaisten lupausten joukkue.

Lohkojen kaksi parasta etenevät välieriin, joiden voittajat ratkovat mestaruuden paras kolmesta -järjestelmällä pelattavassa finaalisarjassa.

Jutun videossa Yle Urheilun Jussi Saarinen kertoo World Cupista. Juttu nähty ensiesityksenä 2.3.2016 Urheiluruudussa.