1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hradeckyn Frankfurt pelastui putoamiselta – "Luojan kiitos säilyimme"

Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky voi huokaista helpotuksesta. Vaikea kausi Saksan Bundesliigassa päättyi iloisesti, kun joukkue säilytti paikkansa ykköstasolla karsintapelien kautta.

Lukas Hradecky (oik.) ja Frankfurtin joukkue juhlivat säilymistä Bundesliigassa. Kuva: AOP

Lukas Hradeckyn edustama Eintracht Frankfurt säilyi kuin säilyikin Saksan jalkapallon Bundesliigassa, kun se otti tiukassa paikassa 1-0-vierasvoiton Nürnbergistä liigakarsinnan toisessa osaottelussa.

Frankfurt tarvitsi ratkaisuottelusta voiton ja otti sen sveitsiläisen Haris Seferovicin 1-0-voittomaalilla, joka syntyi reilun tunnin pelin jälkeen. Näin Frankfurt säilyi korkeimmalla sarjatasolla kaksiosaisen otteluparin yhteistuloksella 2-1.

Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahti Hradecky ei joutunut koviin töihin Bundesliigakarsinnan toisessa osassa Nürnbergiä vastaan, mutta pelasi totutun varmasti ja nyrkkeili kulmapotkuja sekä keskityksiä väljemmille vesille.

Frankfurtin kausi oli raskas valmentajanvaihdoksineen, ja joukkue luisui karsijan paikalle viimeisen ottelun viime hetkellä päästetyllä maalilla. Säilyminen ykköstasolla maistuikin koko joukkueelle.

- Luojan kiitos säilyimme. Ansaitsimme sen, ja olen todella iloinen, että onnistuimme. Ratkaisumaalin myötä voimme unohtaa koko kehnon kauden, sanoi Frankfurtin päävalmentaja Niko Kovac Bundesliigan verkkosivuilla.

Hradeckyn sopimus Frankfurtin kanssa jatkuu vielä seuraavat kaksi vuotta.