Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mira Potkonen iski MM-mitalin ja olympiapaikan!

Mira Potkonen nyrkkeili naisten MM-kisojen välieriin ja varmisti näin Suomelle olympiapaikan Rion kisoihin.

urheilu
Mira Potkonen kuvassa
Mira Potkonen julistettiin voittajaksi.AIBA

Nyrkkeilijä Mira Potkonen on hankkinut Suomelle olympiapaikan Rion kisoihin. Potkonen selviytyi 60-kiloisten sarjan välieriin naisten MM-kisoissa Kazakstanissa, varmisti MM-mitalin ja samalla olympiapaikan.

Tamperelainen Potkonen kukisti puolivälierässä sveitsiläisen vastustajansa Sandra Brüggerin tuomariäänin 3-0. Voitto siivitti Potkosen neljän parhaan joukkoon ja ensimmäisenä suomalaisnaisena olympiakehään.

Torstain välierissä Potkonen kohtaa Venäjän Anastasia Beljakovan, joka voitti kaksi vuotta sitten maailmanmestaruuden sarjaa ylempänä 64-kiloisissa.

Potkosen sarjassa ottelee Rion kisoissa vain 12 nyrkkeilijää, joista neljä parasta selviytyy suoraan toiselle kierrokselle. Jos Potkonen pääsee mukaan tähän joukkoon, suomalaisnyrkkeilijä iskisi yhdellä voitolla olympiamitalin.

Suomella oli tiistaina komea päivä naisten MM-kisoissa, kun Elina Gustafssson varmisti jo aikaisemmin päivällä mitalin 69-kiloisten sarjassa. Gustafsson nyrkkeili MM-välieriin, mutta ei ole lähdössä Rion kisoihin, koska naisten 69 kg:n sarja ei kuulu olympiakisojen ohjelmaan.

Gustafsson kohtaa torstain välierissä Aasian mestarin, kiinalaisen Hong Gun.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat